Όταν ο Άρης είχε μεγάλο σέντερ φορ!

Δημήτρης Καλαϊτζής14 Ιουνίου 2022

Αποφασισμένοι να δώσουν λύση στο επιθετικό πρόβλημα είναι οι άνθρωποι του Άρη, προσφέροντας στον Χερμάν Μπούργος τη δυνατότητα να προπονεί παίκτη, ο οποίος «έχει» το γκολ και είναι έτοιμος να το προσφέρει. 

Γι' αυτό και συζητούν με περιπτώσεις από το πάνω ράφι έως ότου καταλήξουν στον εκλεκτό που θα κάνει τη διαφορά στον σύλλογο και θα τον οδηγήσει σε μεγάλες στιγμές. 

Οι «κιτρινόμαυροι» φέρονται αποφασισμένοι να επενδύσουν σημαντικά ποσά για τη θέση του βασικού επιθετικού και ειδικά σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι να τελειώνουν με τη μεταγραφή τουλάχιστον ενός φορ περιοχής έως τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, προκειμένου ο εκλεκτός να συμμετέχει στην προετοιμασία της ομάδας και ασφαλώς είναι διαθέσιμος στα πρώτα παιχνίδια στο Conference League. 

Άλλωστε, την περσινή σεζόν ο Αρης πλήρωσε την καθυστέρηση της διοίκησης να κλείσει το θέμα του επιθετικού.

Αν και πέρασαν αρκετοί παίκτες από την συγκεκριμένη θέση, λίγοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Αμπρέου και Μπομπαντίγια δύο παίκτες μεγάλης κλάσης δεν συμπεριλήφθησαν στη λίστα λόγω του γεγονότος ότι δεν απέδωσαν τα μέγιστα με βάση το πλούσιο βιογραφικό τους.  

Το metrosport.gr γυρνάει τον χρόνο πίσω και σας θυμίζει τους σέντερ φορ που έγραψαν τη δική τους ιστορία στους «κιτρινόμαυρους» λίγο πριν το 2000 και μετά και όσοι φυσικά αγωνίστηκαν στην πρώτη κατηγορία. Γιατί αν συμπεριλάβουμε και τη δεύτερη κατηγορία Καπνίδης και Διαμαντόπουλος είχαν...τρυπήσει ουκ ολίγες φορές τα αντίπαλα δίχτυα. 

Άγγελος Χαριστέας

Από πολύ μικρή ηλικία έκανε τη διαφορά. Οι άνθρωποι του Άρη δεν άργησαν να τον ανακαλύψουν και τον έκαναν δικό τους το 1997 από τον ΠΑΣ Στρυμών. Έμεινε για πέντε χρόνια στον σύλλογο-μεσολάβησε μία χρονιά που δόθηκε δανεικός στον Αθηναϊκό-κι από εκεί έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή στη Γερμανία για λογαριασμό της Βέρντερ Βρέμης. Οι φίλοι του Άρη δεν ξεχνούν την εμφάνισή του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπου σε ηλικία τότε 18 ετών πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε την ομάδα του στο ευρύ 4-1 επί του Δικεφάλου μέσα στην Τούμπα το 1998. 

Ντεμπά Νιρέν 

Ο υψηλόσωμος Γκαμπονέζος αποκτήθηκε τη σεζόν 2002-03 και ήταν η αιχμή του δόρατος για τον Άρη, δικαιώνοντας τους ανθρώπους που εισηγήθηκαν την απόκτησή του. Ο Ντεμπά Νιρέν  φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα σε 30 αγώνες, βρίσκοντας το δρόμο προς τα δίχτυα 15 φορές.

Σέρχιο Κόκε 

Ένας από τους λίγους ξένους παίκτες που ήρθαν στον Άρη και αγαπήθηκε τόσο πολύ από τους φιλάθλους της ομάδας. Ο Ισπανός με βαρύ βιογραφικό ήρθε στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2006 και από την πρώτη στιγμή έγινε σύνθημα στα χείλη των φίλων του Άρη. 

Από την πρώτη του κιόλας χρονιά έδωσε τα διαπιστευτήριά του, σημειώνοντας 10 τέρματα σε 29 αγώνες. Το ίδιο συνέβη και την επόμενη σεζόν, φτάνοντας πάλι σε διψήφιο αριθμό τερμάτων. 


Νταβίντ Αγκάνθο

Ο Ισπανός επιθετικός με θητεία σε πολλές ομάδες της Ισπανίας ήρθε στον Άρη για να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην επίθεση του συλλόγου. Σε 21 αναμετρήσεις σημείωσε 9 γκολ για την περίοδο 2012-13 που ήταν αρκετά για να κρατηθούν οι «κιτρινόμαυροι» στην κατηγορία.

Χαβιέ Κάμπορα

Ο Αργεντινός είναι ο τελευταίος επιθετικός που σκόραρε διψήφιο αριθμό τερμάτων. Τη σεζόν 2009-10 πέτυχε 11 γκολ σε 26 αναμετρήσεις, με αποτέλεσμα ο βραχύσωμος στράικερ να γίνει από τους πιο αγαπητούς Λατίνους που πάτησαν το χορτάρι του Βικελίδης. Συνολικά κατέγραψε 36 συμμετοχές με τα κιτρινόμαυρα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα 15 φορές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.