Οταν ο Αλεξιάδης αρνήθηκε να… σκοτώσει την καρδιά του

Γιώργος Στράντζαλης23 Οκτωβρίου 2021

Δεν υπάρχουν στοιχεία σύγκρισης ή παραλληλισμού του βίου του Αρη με τον Παναιτωλικό, πλην ενός. Του Αλέκου Αλεξιάδη, του θρυλικού σέντερ φορ των «κίτρινων» ο οποίος την εποχή που αγωνίζονταν στην ομάδα του Αγρινίου, αρνήθηκε να παίξει κόντρα στην αγαπημένη ομάδα του, λέγοντας το ιστορικό… «δεν θα πυροβολήσω τα πόδια μου».

Η ιστορία εξελίχθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’70, όταν στον Αρη επιχειρήθηκαν και εν τέλει έγιναν ριζοσπαστικές αλλαγές στο ρόστερ με συνέπεια την αποχώρηση του κορυφαίου σέντερ φορ στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Αυτόν τον τίτλο έχει ο Αλέκος Αλεξιάδης με τα 150+ τέρματα που σημείωσε σε 350+ αγώνες με την ομάδα. 

Η σχέση του με τον σύλλογο ανέκαθεν ήταν ερωτική, από πιτσιρικάς καθώς αναδείχθηκε μέσα από τα σπλάχνα του συλλόγου και στη συνέχεια ως επαγγελματίας όπου έμελε να ενταχθεί στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Αρη. Στην πραγματικότητα, ταυτίστηκε με τους «κίτρινους» και δεν φαντάστηκε ότι θα αποχωρούσε έως ότου έρθει το καλοκαίρι του 1975. 

Εκείνη η απόφαση ριζικής ανανέωσης του ρόστερ βρήκε και τον ίδιο εμπλεκόμενο. Προτίμησε να αποσυρθεί σε ήσυχες γειτονιές, σαν αυτή του Παναιτωλικού και η συμφωνία που είχε υπογράψει με την ομάδα του Αγρινίου προέβλεπε να μην αγωνιστεί κόντρα στον Αρη. Αυτός ήταν ο απαράβατος όρος για να πάει στον Παναιτωλικό.

Εκείνη η συμφωνία είχε γίνει παρόντος και του τότε προπονητή του Παναιτωλικού Γιώργου Χασιώτη, αλλά στην πορεία αντικαταστάθηκε από τον Στέφαν Μπόμπεκ ο οποίος δεν είχε γνώση του συγκεκριμένου ότου, κυρίως όμως δεν τον αποδέχθηκε.

 Καθώς πλησίαζε ο αγώνας με τον Αρη, ο Αλεξιάδης αναγκάστηκε να βάλει σε μια ζυγαριά τη συμφωνία του με τον Παναιτωλικό και την αγάπη του για τον Αρη. Επέλεξε το δεύτερο, είπε το θρυλικό «δεν θα πυροβολήσω τα πόδια μου» και αρνήθηκε να αγωνιστεί κόντρα στην ομάδα της καρδιάς του.

 Ταυτόχρονα, υποχρεώθηκε να διαχειριστεί τον πόλεμο εκ των έσω καθώς η απόφασή του δεν άρεσε στον προπονητή. Ο τελευταίος τον διέγραψε από το πλάνο του και στο τέλος εκείνης της χρονιάς, ο Αλεξιάδης αποχώρησε από το Αγρίνιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.