Οταν μια διαιτητής βάζει τον εαυτό της πάνω από την ασφάλεια ενός αγώνα, τότε υπάρχει θέμα!

Στέλιος Παρθενάκης06 Μαρτίου 2023

Αρης και Περιστέρι παρατάχθηκαν χθες σε ένα γεμάτο γήπεδο με πολλαπλά μηνύματα με σκοπό να κάνουν το καλύτερο για να πάρουν τη νίκη.

Oμως, δε γνώριζαν ό,τι θα χρειαστεί να περάσουν περίπου 4 ώρες, για να ολοκληρωθεί ένα παιχνίδι...

Πιο συγκεκριμένα στα 7'07'' πριν από τη λήξη, το παιχνίδι διακόπηκε και οι τρεις ρέφερι αποχώρησαν για τα αποδυτήρια . Μάλιστα, η Βάσω Τσαρούχα ήταν αυτή που έδωσε την εντολή για την εκκένωση του γηπέδου, ειδάλλως δεν θα επέστρεφε στο παρκέ.

Η Αστυνομία, με το επιχείρημα πως την ίδια ώρα τελείωνε ο ποδοσφαιρικός αγώνας στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ιωνικού, προσπάθησε να μεταπείσει τη διαιτητική τριάδα. Κάτι ωστόσο που δεν κατέστη δυνατό στη διάρκεια των διαβουλεύσεων και σταδιακά το γήπεδο άδειασε έτσι ώστε να συνεχιστεί το ματς.

H εν λόγω διαιτητής αψήφησε τις οδηγίες της Αστυνομίας, τις εκκλήσεις της διοίκησης της ΚΑΕ Αρης και των υπευθύνων της ΚΕΔ, για να βγει και να συνεχίσει τον αγώνα, θέτοντας ουσιαστικά θέμα ασφαλείας με την αποχώρηση 5.000 φιλάθλων, ενώ θα μπορούσε να συνεχιστεί η αναμέτρηση με τις ανάλογες νουθεσίες και τα επιπλέον μέτρα.

Το μπάσκετ για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είναι πάνω από όλους. Αθλητές, δημοσιογράφους, προπονητές, ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ και όλους που αποτελούμε μέρος του.

ΟΜΩΣ, η ασφάλεια και η ομαλή διεξαγωγή μιας αναμέτρησης είναι το ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟ μέλημα όλων. Κανένας διαιτητής δεν έχει την εξουσία ή το έρεισμα να αγνοεί το κοινό συμφέρον.

Καλό θα είναι η χθεσινή απόφαση (δεν μπαίνω στη διαδικασία να αναλύσω το αγωνιστικό κομμάτι) για εκκένωση ενός κλειστού με 5.000 ανθρώπους να προβληματίσει πολύ έντονα τους υπεύθυνους φορείς του Πρωταθλήματος μια εβδομάδα σχεδόν μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Και φυσικά όλες οι συμπεριφορές που ξεπερνούν τα όρια είναι καταδικαστέες, δεν υπάρχει καμία αντίρρηση σε αυτό, αλλά είναι ένας τελείως διαφορετικό κομμάτι συζήτησης!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.