Οταν καλύτεροι είναι αυτοί που... δεν παίζουν, σημαίνει ότι υπάρχει έλλειμμα στην ποιότητα

Στέλιος Γρηγοριάδης28 Οκτωβρίου 2021

Καταντάει κωμωδία. Εφυγε από τον ΠΑΟΚ ο Πρίγιοβιτς και βρέθηκαν πολλοί να πουν ότι ταιριάζoυν καλύτερα στον ΠΑΟΚ ο Ακπομ και ο Σφιντέρσκι. Τώρα, παρακαλάνε να επανέλθει ο Ολιβέιρα, γιατί και ο Ακπομ και ο Σφιντέρσκι είναι άχρηστοι.

Οταν σε μια ομάδα θεωρούνται προτιμότεροι αυτοί που δεν παίζουν, υπάρχει πρόβλημα. Και δεν είναι μόνο ο Ολιβέιρα. Τον τελευταίο ενάμιση μήνα καλύτεροι παίκτες είναι ο Ελ Καντουρί, ο Ινγκασον και ο Βιειρίνια. Για τις δικές τους απουσίες γίνεται μεγάλη κουβέντα κάθε φορά που ο ΠΑΟΚ δεν βλέπεται ή χάνει. Και επειδή ούτε ο Μιχάι ούτε ο Γιαννούλης απέφυγαν τα λάθη, κάποιοι νοστάλγησαν και τους επίσης τραυματίες Βαρέλα και Κρέσπο, μολονότι οι ίδιοι έλεγαν ότι είχαν πάψει να τους πιστεύουν.

Ας μην πάμε μακριά. Γιατί έχασε ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό; Επειδή έκανε τις γκάφες ο Εσίτι. Γιατί, όμως, ο Λουτσέσκου έβαλε τον Εσίτι; Επειδή δεν είχε τον Κούρτιτς. Αν έπαιζε ο Κούρτιτς δεν θα έχανε ο ΠΑΟΚ. Να ένας ακόμη που είναι σπουδαίος επειδή δεν έπαιξε.

Κατά τα άλλα, ο ΠΑΟΚ έχει εξαιρετικό ρόστερ, απλά θα αποδειχθεί όταν είναι πάλι όλοι ετοιμοπόλεμοι. Αλλη βλακεία αυτή. Το αν έχει μια ομάδα πλήρες και ποιοτικό ρόστερ φαίνεται όταν υπάρχουν απουσίες. Και δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν απουσίες. Καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να βγάλει τη σεζόν με 11 συν 5 παίκτες, σύνολο 16, που θα παίζουν συνεχώς. Ούτε καν με 18 και με 20. Γι' αυτό όλοι οι προπονητές θέλουν τουλάχιστον 26 παίκτες στο γκρουπ. Ξέρετε πόσους έχει αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ στο δικό του ρόστερ; 30! Και με 30 παίκτες στο ρόστερ κλαίμε όταν λείπουν τρεις-τέσσερις. Αυτό ακριβώς δείχνει το έλλειμμα στην ποιότητα. Kαι το δυστύχημα (που κανείς δεν πρόβλεψε στον σχεδιασμό το καλοκαίρι) είναι ότι οι τραυματισμοί συνεχίζονται. Τώρα θα γίνουν ήρωες με την απουσία τους ο Μιτρίτσα και ο Σίντκλεϊ...

Οσοι, λοιπόν, πιστεύουν, για παράδειγμα, ότι για να βγάζει φωτιές η επίθεση αρκεί να επανέλθει ο Ολιβέιρα, που περίσσεψε από την ταλαίπωρη περσινή ΑΕΚ και τον πήρε ο ΠΑΟΚ, ας αλλάξουν πλευρό, μήπως και δουν κάποιο πιο ρεαλιστικό όνειρο. Αλλά και όσοι πιστεύουν ότι ακόμη και ο (αν κάποτε υπάρξει στη διάρκεια της σεζόν) κομπλέ ΠΑΟΚ θα σαρώνει τους αντιπάλους του, ζουν στην κοσμάρα τους.

Μακάρι ένας από αυτούς να μην είναι ο Λουτσέσκου. Γιατί αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι η ομάδα σκάει από ποιότητα, ή ότι ο ίδιος είναι μάγος για να κάνει παικταράδες όσους είναι μέτριοι και δεν ζητήσει τον Ιανουάριο ενίσχυση, μαύρη θα είναι η νύχτα στα βουνά, μαύρη και στα λαγκάδια και στους κάμπους θα πέφτει χιόνι. Αλλωστε, με τόσους τραυμαυτισμούς, που φέρνουν μακροχρόνιες απουσίες, η ενίσχυση “φωνάζει” ότι είναι όχι απλά αναγκαία, αλλά υποχρεωτική.

ΥΓ. Αυτό δεν λέγεται αρνητισμός. Ούτε απαισιοδοξία. Βαρέθηκα να ακούω αυτούς τους σαχλαμαρίσους χαρακτηρισμούς. Λέγεται ρεαλισμός. Λέγεται και κάπως αλλιώς: Πρόληψη. Να προλάβουμε το κακό πριν έρθει. Να το αποτρέψουμε. Γιατί αν έρθει, δεν θα διορθώνεται. Κι αν δεν πρόκειται να έρθει, η ενίσχυση στις μεταγραφές δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Αδικούμε την ομάδα και υποτιμούμε τις δυνατότητές της; Μπορεί. Είναι ο ΠΑΟΚ ισχυρός; Μπορεί. Μας πειράζει, όμως, να γίνει πανίσχυρος με την προσθήκη ποιοτικών παικτών; Οι καλές μεταγραφές ποτέ δεν κάνουν ζημιά. Πάντα ωφελούν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.