Οταν η ΕΠΟ είναι τόσο ανίσχυρη,πώς να μην έχουμε τέτοιο φιάσκο;

Δημήτρης Κανελλάκης22 Ιουλίου 2020

Δεν με εξέπληξε καθόλου το φιάσκο με τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά την τελευταία τετραετία που η ΕΠΟ δείχνει αδυναμία να διοργανώσει έναν τελικό, αδιαφορώντας για το τι λένε οι φιναλίστ, τι λέει ο υφυπουργός Αθλητισμού, τι λέει ο Περιφερειάρχης, η Αστυνομία και δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος...

Τέτοιου είδους φιάσκα υπάρχουν και θα υπάρχουν όσο θα έχουμε μια διοίκηση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αδύναμη, άβουλη, που άγεται και φέρεται από τους ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου και τις κυβερνήσεις.

Εχω γίνει κουραστικός να λέω και να ξαναλέω γι' αυτή την σχέση που τόσο πληγώνει το ποδόσφαιρο και το καθιστά ανίσχυρο. Εχω βαρεθεί να επαναλαμβάνω την εγκληματική, κατά την άποψή μου, εκχώρηση από πλευράς διοίκησης Γραμμένου του δικαιώματος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να παρεμβαίνει με προκλητικό τρόπο στο ποδόσφαιρο και την πληγή που άνοιξε εξ αυτού του λόγου.

Φαντάζομαι θυμάστε κι εσείς ότι ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, έφτασε στο σημείο να έχει άποψη και για το ποιος πρέπει να είναι ο διαιτητής σε τελικό κυπέλλου Ελλάδας.

Οταν, λοιπόν, μια διοίκηση στην ομοσπονδία, και μάλιστα η διοίκηση που ήρθε με... φόρα, η διοίκηση που έλαβε εντολή για να εξυγιάνει το ποδόσφαιρό μας και να προστατεύσει το αυτοδιοίκητό του, δίνει τέτοια δικαιώματα, μετά δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει ούτε ότι και η επόμενη κυβέρνηση θα θέλει να έχει... πόδι, ούτε ότι οι ισχυροί ζητάνε παράλογα πράγματα.

Μια διοίκηση στην ΕΠΟ η οποία σέβεται τον εαυτό της, ειδικά η παρούσα που βρίσκεται και λίγο πριν από την ολοκλήρωση της θητείας της και θα έπρεπε να νοιάζονται τα μέλη της έστω και ελάχιστα για την υστεροφημία τους, όφειλε να ορθώσει το ανάστημά της και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την διεξαγωγή του τελικού στην ημερομηνία που τον είχε ορίσει.

Οφειλε να βάλει πάνω απ' όλα την αξιοπιστία του κορυφαίου θεσμού στο ποδόσφαιρο και να την θωρακίσει, όχι να την υπονομεύσει, παρακολουθώντας τις κάθε είδους παρεμβάσεις ως θεατής, χωρίς να αντιδρά και να δρομολογεί εξελίξεις.

Δυστυχώς, όμως, αυτή η διοίκηση της ΕΠΟ τρία χρόνια τώρα δεν μας έχει δώσει το δικαίωμα να ελπίζουμε πως μπορεί να σταθεί στο ύψος της. Ούτε τελικό κεκλεισμένων των θυρών δεν μπορεί να διοργανώσει, επειδή η Αστυνομία της λέει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια.

Ποιανού ασφάλεια και από ποιον; Δεν ρώτησε ο Γραμμένος την Αστυνομία; Ποιος κινδυνεύει από ποιον σε έναν αγώνα χωρίς θεατές;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.