Οταν η αφέλεια συνάντησε την επιπολαιότητα

Βασίλης Βλαχόπουλος20 Ιανουαρίου 2020

Η ποδοσφαιρική αφέλεια επέστρεψε και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό, αυτή καθόρισε το αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη. Σε έναν αγώνα ο οποίος σε εξέλιξη ήταν… καρμπόν του αντίστοιχου της περσινής χρονιάς. Γιατί και τότε ο Αρης είχε διαχειριστεί με παιδική επιπολαιότητα τις φάσεις που του παρουσιάστηκαν στο πρώτο 20πτο του αγώνα και αντί να αξιοποιήσει έστω μία από αυτές, τις πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων. Γιατί και πέρυσι, ο Ολυμπιακός αξιοποίησε τα λάθη των αντιπάλων του. Η μεγάλη εικόνα μπορεί να «δείχνει» ότι ο Αρης προδόθηκε από τα δύο πλάγια μπακ του (σ. σ. δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι όπου ο Ροζ δεν ανταποκρίνεται σε ρόλο δεξιού οπισθοφύλακα), αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική. Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού φέρει τη σφραγίδα του Μπα ο οποίος (κατάφερε) μέσα σε δύο λεπτά να κάνει δύο λάθη χάνοντας και τον παίκτη του (σ.σ. Γκιγέρμε) στη στημένη φάση.

Πέραν τούτων, ο Φετφατζίδης έκανε - αναμφίβολα - το χειρότερο παιχνίδι για φέτος. Αρνητικός με κακές αποφάσεις στην επίθεση και σχεδόν μηδενική βοήθεια στα μετ’ όπισθεν. Ο Ντάνιελ Μαντσίνι ήταν ευδιάθετος στο ένα κομμάτι του γηπέδου, στο δεύτερο όμως μετά το 15ο λεπτό απέδειξε γιατί υστερεί σε εμπειρία και διαχείριση τέτοιων αγώνων. Δεν βοήθησε τον Κόρχουτ και ήταν συνεχώς εκτός θέσης. Στο δεύτερο ημίχρονο, δημιουργικά, ήταν εξαιρετικός αλλά συνέχισε να μη δίνει βοήθειες στην αλληλοκάλυψη. Ο Ματίγια είναι κουρασμένος για απαιτήσεις τέτοιου αγώνα, ενώ ο Κόρχουτ (στο 3ο γκολ) έφαγε την ντρίμπλα του αντιπάλου του και ο Δεληζήσης ήταν επίσης εκτός θέσης για να προσφέρει βοήθειες.

Το δεύτερο ημίχρονο στοιχειοθέτησε διαφορετική ιστορία γιατί ο Αρης έδειξε χαρακτήρα, είχε να διαχειριστεί τη διαιτησία του Τζοβάρα και τις αποφάσεις των ανίκανων στο VAR οι οποίοι δεν είδαν στη φάση του πέναλτι α) καθαρό φάουλ στον Φετφατζίδη και β) καμία επαφή στον Βαλμπουενά, ενώ ελέγχονται και για το ακυρωθέν γκολ του Ροζ.

Κλείνοντας, το χειρότερο από το βαρύ 4-2 είναι τα συμπεράσματα για τους παίκτες οι οποίοι δεν είχαν χρόνο συμμετοχής. Ο Μπα είναι αφελής και σε πολλές περιπτώσεις αφήνει τον παίκτη του ενώ το μάτι του Μαρτίνες δεν γυαλίζει όπως πέρυσι κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αναδεικνύεται από τον χθεσινό Αρη. Στα θετικά κατατάσσεται η αγωνιστική παρουσία του Μαντσίνι αρκεί να αντιληφθεί ο Αργεντίνος τις ευθύνες του και στην αλληλοκάλυψη αλλά και η αγωνιστικότητα του Ντιγκινί ο οποίος πήρε ψυχολογία από το γκολ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.