Όταν η συγκάλυψη και η αφασία συνεχίζονται στον ΠΑΟΚ, οι προσδοκίες εξανεμίζονται... 

Δημήτρης Μπούζας06 Οκτωβρίου 2022

Υπομονή και στήριξη ζήτησαν οι υπεύθυνοι για την ομάδα. Ο κόσμος τα παραχώρησε γενναιόδωρα αν και απογοητευμένος από την διαπίστωση ότι δεν έγινε το ίδιο και από την πλευρά εκείνων που είχαν το χρέος να το κάνουν. 

Τότε που έπρεπε αλλά και στη συνέχεια που φάνηκαν τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία προέκυψαν από την ανεπάρκεια και την ασχετοσύνη τους. Το άκρως επιβαρυντικό στοιχείο στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι δεν τήρησαν ούτε τις υποσχέσεις τους, με συνέπεια να ενταφιαστούν και οι τελευταίες ευκαιρίες και ελπίδες. Χαρακτηριστική η περίπτωση της ναρκοθέτησης μιας εξαιρετικής μεταγραφής (Φερνάντες) «τελειωμένης» και «συμφωνημένης», που ναυάγησε κατά περίεργο τρόπο, χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση στον κόσμο. 

Η οποία βιαστικά και περίεργα σαν να μην συνέβη τίποτε το ιδιαίτερο, αφέθηκε στους γνωστούς εργολάβους και στα παπαγαλάκια της παραπληροφόρησης, για να την υποβαθμίσουν και να την εξαφανίσουν. Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε και η τελευταία που συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό και οι αντιδράσεις είναι πανομοιότυπες και αξιοθρήνητες. 

Η συγκάλυψη είναι εξασφαλισμένη και η μόνιμη αφασία διασφαλισμένη. Που και που και όταν τα πράγματα γίνονται πιεστικά και δύσκολα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα η δυσαρέσκεια του κόσμου, έρχονται... οι εργολάβοι, οι μόνιμα δοξολογούντες και καλύπτοντες λάθη και σκανδαλώδεις συμπεριφορές να βοηθήσουν. Βέβαια επί του προκειμένου και επειδή η δυσαρέσκεια είναι γενικευμένη (όπως σήμερα), υποχρεώνονται σε μία άκομψη κωλοτούμπα και αρχίζουν να ζητούν ενόχους και ευθύνες για όσα τραγικά λάθη έγιναν, θαρρείς και δεν είναι οι ίδιοι που αυτά τα λάθη εξαφάνιζαν, σπρώχνοντας τα κάτω από το χαλάκι. 

Τόση υποκρισία και άλλο τόσο θράσος. Βέβαια και σε αυτήν την τελευταία κυβίστηση φροντίζουν, άκομψα βέβαια, να αναζητούν και να βρίσκουν τις ευθύνες που δεν ακουμπάνε επιλεκτικά συγκεκριμένους ενόχους ή τα σκάγια τους να τους παίρνουν ξώφαλτσα. Έτσι κρατάνε και την πισινή τους γιατί σύντομα όπως συνήθως συμβαίνει, ο χρόνος βοηθάει να ξεχαστούν πολλά και ο κόσμος που αγαπάει την ομάδα του δεν πρόκειται να την εγκαταλείψει. 

Αυτός ο κόσμος βέβαια πρέπει να το γνωρίζουν ότι έχει καταλήξει στην δική του ετυμηγορία. Ότι ένοχοι είναι όλοι όσοι έχουν το χρέος και την ευθύνη να κρατήσουν τον ΠΑΟΚ ψηλά και εξοργίζεται όταν διαπιστώνει πως κάποιοι τον χαμηλώνουν, δεν τους συγχωρεί και δεν δέχεται επιπρόσθετα να τον ταϊζουν με σανό. Ο ΠΑΟΚτσής γνωρίζει πολύ καλά ποιοι φταίνε, γιατί έχει διαμορφώσει στέρεη άποψη.

Πάμε στο ζητούμενο λοιπόν και αναρωτιόμαστε μαζί με αυτόν τον κόσμο, τι μπορεί να επικαλεστεί κανείς για αυτήν την κατάσταση: «Το είναι νωρίς ακόμη», ή «το από τώρα και πέρα τι»; Θα συνεχιστεί η αφασία, η ατιμωρησία, η μη ανάληψη ευθυνών, ο επαίσχυντος ρόλος των εργολάβων συγκάλυψης και θα έχουμε τα ίδια ή θα υπάρξει μια ριζική αντίδραση που θα ξεκινάει από την άμεση και σοβαρή ενίσχυση της ομάδας (έστω και καθυστερημένα) που τόσο την έχει ανάγκη; Η αφασία δυστυχώς σκοτώνει προοπτικές και ελπίδες. Είναι ώρα να συνέλθουν εκεί στον ΠΑΟΚ και από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Και το σοβαρότερο, να ενημερώνουν τον κόσμο με αλήθειες και όχι με τις αποπροσανατολιστικές διαρροές των «στρατευμένων» και «σιτιζόμενων».

ΥΓ: Ξιφούλκησαν κάποιοι στο ΠΑΟΚτσήδικο ρεπορτάζ και άρχισαν να αναφέρονται σε λάθη που έγιναν στον αγώνα της Κυριακής. Απέφυγαν όμως όπως ο διάβολος το λιβάνι, να αναφερθούν στο τραγικότερο όλων των λαθών, που δεν ήταν άλλο από την χρησιμοποίηση του άπειρου και περιορισμένων δυνατοτήτων Νάσμπεργκ. Από φιλότιμο ή από ντροπή; Γιατί ένα μεγάλο διάστημα πριν τον αγώνα, αβαντάριζαν προκλητικά την πιθανή επιλογή του. Βέβαια για μερικούς υπάρχει και η δικαιολογία, ότι από... μπάλα έχουν μεσάνυχτα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.