Οταν φτάνεις στο ταβάνι, αν δεν ανοίξεις τρύπα χτυπάς το κεφάλι σου

Βασίλης Μάστορας06 Μαΐου 2021

Ο Αρης, είναι ολοφάνερο πλέον, ότι λατρεύει τα θρίλερ. Ετσι ενώ προηγήθηκε του Ολυμπιακού, αρχικώς έδωσε δικαίωμα στον αντίπαλο να ισοφαρίσει και έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες στα πέντε τελευταία λεπτά του αγώνα για να πάρει το τρίποντο. Αυτό που θα του έδιωχνε ένα μεγάλο μέρος από το άγχος που έχει για την έξοδο στην Ευρώπη. 

Πρώτα ήταν ένα χαμένο πέναλτι του σπεσιαλίστα Μπρούνο Γκάμα, ακολούθησε ένα σουτ το δοκάρι από τον ίδιο παίκτη και ένα γλίστρημα του Ματέο Γκαρσία στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Αν ο Αργεντινός δεν έχανε την ισορροπία του θα έβγαινε τετ α τετ με τον κίπερ και με πολλές πιθανότητες να σκοράρει. Ο Αρης όμως προφανώς θέλει να ζει με το άγχος. Αλλη εξήγηση δεν υπάρχει. 

Σ’ όλη τη διαδικασία των πλέϊ οφ κάνει τα εύκολα δύσκολα. Οπως και χθες. Απέναντι στον Ολυμπιακό που ταξίδευσε στη Θεσσαλονίκη για μία τυπική διαδικασία, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα. Παρότι οι Πειραιώτες είχαν πολλά νέα πρόσωπα στην 11άδα. Ο Αρης όμως δεν είχε καθαρή σκέψη και πλάνο ώστε να επικρατήσει επί του Ολυμπιακού. Ομάδα, κι αυτή είναι η αλήθεια, η οποία έχει ρόστερ με τεράστιο βάθος και ικανό να βρει λύσεις ακόμη κι όταν στην ενδεκάδα αγωνίζονται παίκτες-ρεζέρβες. 

Ο Ολυμπιακός μάλιστα παίρνει τα πάνω του όταν ο αντίπαλος του δεν αξιοποιεί το ότι προηγείται, το ότι παίζει στην έδρα του και παρότι έχει πραγματική ανάγκη του βαθμούς της νίκης. Αυτά ήταν τα στοιχεία του χθεσινού Αρη. Ομάδα η οποία δίνει την αίσθηση ότι πλέον, παρότι ο Μάντζιος είχε αντίθετη άποψη, είναι ομάδα χωρίς ενέργεια. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν κάνει στο παιχνίδι της πολλά απ’ αυτά που έκανε στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Και έκανε πάρα πολλά ο Αρης. Περισσότερα απ’ αυτά που περίμενε και ο περισσότερο αισιόδοξος οπαδός του. 

Οταν αρχίζεις όμως μία δουλειά θα πρέπει να την τελειώσεις. Αλλά ο Αρης εξακολουθεί να παίζει με τη φωτιά. Παρότι στο μεγαλύτερο διάστημα του Πρωταθλήματος, με το μικρότερο μπάτζετ, ήταν μεταξύ της 2ης και της 3ης θέσης. Κι αν καταφέρει τελικώς να τερματίσει 2ος θα έχει πετύχει έναν μικρό άθλο. 

Για 4ος ξεκίνησε τη χρονιά, αλλά στον δρόμο του ήρθε το κάτι περισσότερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλωτσήσει την ευκαιρία. Αν έφθασε στο ταβάνι των δυνατοτήτων του, αντί να οδηγηθεί σε πισωγύρισμα θα πρέπει να βρει τον τρόπο ώστε να ανοίξει μία τρύπα για να βγάλει το κεφάλι του έξω. Και το δικαιούται αυτό. 

Αρα θα πρέπει στους τρεις επόμενους αγώνες να το προσπαθήσει, παίζοντας τα ρέστα του. Αυτό είναι άλλωστε και το θέλω των φίλων του που ένιωσαν φέτος πολλές στιγμές έκστασης, αλλά τώρα οι περισσότεροι είναι θυμωμένοι με τις τάσεις αυτοκαταστροφής που δείχνει ο Αρης. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.