Οταν είναι αυτοί μάγκες και δεν κάνουν μάγκα τον αντίπαλο

Στέλιος Γρηγοριάδης06 Φεβρουαρίου 2020

Στον αγώνα του ΟΑΚΑ οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν μάγκα τον Παναθηναϊκό. Χθες μάγκες ήταν οι ίδιοι. Μπήκαν με άφθονη ενέργεια στο παιχνίδι, πρέσαραν ασφυκτικά τους αντιπάλους τους, πίεσαν και επιτέθηκαν οργανωμένα. Ολοι προσπαθούσαν και, μολονότι κάποιοι, παρά τη διάθεσή τους, δεν μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη (Μαουρίσιο, Πέλκας), βρήκαν τον τρόπο να προηγηθούν, επιβραβεύοντας την ανωτερότητά τους. Το πέναλτι, που εκτέλεσε άψογα ο Βιειρίνια, κερδήθηκε χάρη στο πρέσινγκ, την επιμονή του Βαρέλα και την ωραία πάσα του Μπίσεσβαρ με αποδέκτη τον Πέλκα, που ανατράπηκε. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι το 35΄, όταν άνοιξαν το σκορ, είχαν ρισκάρει, γι’ αυτό και ο Παναθηναϊκός έβρισκε ελεύθερους χώρους επιχειρώντας να προηγηθεί εκείνος. Μετά το 1-0, όμως, χωρίς να ξεχνούν ότι πρέπει να επιδιώξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη νίκη, άρχισαν να διαχειρίζονται ελαφρώς πιο συντηρητικά το παιχνίδι, ώστε να μην κινδυνεύσει σε καμία περίπτωση η εστία του Πασχαλάκη.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου διατηρήθηκε η ίδια εικόνα. Ο ΠΑΟΚ υπερείχε αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία, το ίδιο όμως και ο Παναθηναϊκός, που προσπαθούσε να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις. Η ένταση άρχισε να κορυφώνεται κι αυτό φάνηκε να επηρεάζει περισσότερο τον έτσι κι αλλιώς αγχωμένο από την αρχή Πέλκα. Μετά από τρεις απανωτές τσαπατσούλικες ενέργειές του, που “τρέλαναν” και την κερκίδα, ο Φερέϊρα τον απέσυρε βάζοντας στη θέση του τον Λάμπρου. Εκείνος, αμέσως μετά, έχασε, για μια μικρή λεπτομέρεια, την ευκαιρία να πετύχει ένα πολύ ωραίο γκολ και αργότερα ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ μετά τη “διαστημική” κάθετη του Γιαννούλη. Ηταν, όμως, εκεί ο Βαρέλα για να “γράψει” το 2-0 μετά το φάουλ - φαρμάκι που εκτέλεσε ο Βιειρίνια. Αν ο Λάμπρου δεν έχανε μια τρίτη μεγάλη ευκαιρία, θα γινόταν το 3-0 και, λίγο μετά, το 4-0, αλλά και στις δύο αυτές περιπτώσεις ο νεαρός επιθετικός ήταν άτυχος γιατί οι φάσεις τον βρήκαν χωρίς να έχει την ισορροπία που έπρεπε.

Η νίκη του ΠΑΟΚ ήταν καθαρή και δικαιότατη. Αξίζει ένα μεγάλο “μπράβο” στην ομάδα που στάθηκε όρθια μετά τα τελευταία δύσκολα 24ωρα και μακάρι οι παίκτες να πήραν ένα ακόμη μάθημα: Κανένας Παναθηναϊκός δεν μπορεί να τους νικήσει εάν οι ίδιοι δεν το επιτρέψουν. Η πρόκριση είναι δική τους, φτάνει να μην τη χαρίσουν στη ρεβάνς...

ΥΓ. Ο Ελβετός ρέφερι μας έδειξε χθες ότι και ένας ξένος διαιτητής μπορεί να τινάξει ένα παιχνίδι στον αέρα επειδή είναι“λίγος”.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.