Όταν δε φυσά ούριος άνεμος… να τραβά κουπί ο ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης21 Απριλίου 2024

Διαβάζουμε κι ακούμε με προσοχή – κι όπως πάντα – με σεβασμό ακόμη κι αντίθετες αναφορές, απόψεις και προσεγγίσεις από τις δικές μας. Έτσι πράττουμε και στην περίπτωση της εξήγησης της – καθ’ ημάς – αμαχητί παράδοσης του ΠΑΟΚ στην Μπριζ. 

Επιμένουμε πως η βελγική ομάδα δεν ήταν δα κι η Ρεάλ. Δεν διαφωνούμε με τις αναφορές – αν κι είναι πασπαλισμένες με μπόλικη υπερβολή - περί του εξαιρετικού ρόστερ της αλλά… Ό, τι και να ήταν η Μπριζ σημασία έχει που δεν ήταν ο ΠΑΟΚ. 

Ήταν το πάθος από τη μία πλευρά και μη πάθος (δε λέμε: Απάθεια…) από την άλλη, Πως και γιατί ο ΠΑΟΚ εμφανίσθηκε έτσι σε αυτά τα ραντεβού της ιστορίας του; Ο Θεός κι η ψυχή προπονητών και παικτών του. Αυτοί και μόνον αυτοί είναι υπεύθυνοι κι υπόλογοι για τη ασυνέπεια του ΠΑΟΚ σε αυτά τα ιστορικά ραντεβού του εκτός συνόρων…

Ραντεβού ο ΠΑΟΚ με την ιστορία του έχει κι εντός συνόρων! Δεν είναι ένα και δυο. Έξι είναι αρχής γενομένης από σήμερα. Είναι δύο εκτός Τούμπας και τέσσερα εντός. Με έξι/έξι νίκες καρφί δεν του καίγεται για τα άλλα αποτελέσματα. Χρίζεται Πρωταθλητής. Είναι οι αγώνες εκτός με : Ολυμπιακό, Άρη κι εντός με: Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Λαμία. Θεωρητικά το πρόγραμμα ευνοϊκό. Πρακτικά; Η εύνοια του προγράμματος από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται.

Και προσέξτε. Δε λέμε πως όλα είναι ευνοϊκά σήμερα για τον ΠΑΟΚ. Λέμε και μάλιστα, εμφατικά… Όταν δε φυσά ούριος άνεμος, να τραβά κουπί! Να μην τα παρατά.

Όπως και να το κάνουμε - επειδή σε ανθρώπους αναφερόμαστε κι ουχί σε μηχανές – ο αποκλεισμός στο Κόνφερενς Λιγκ ελάφρωσε τα κορμιά των παικτών από πρόσθετους αγώνες μεν, βάραινε τις ψυχές του δε! Τούτο σημαίνει πως είναι πλέον, υψηλότερος ο βαθμός δυσκολίας στους αγώνες των πλέι οφ για τον ΠΑΟΚ.

Η νίκη απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα είναι, δίχως δεύτερη κουβέντα, άλμα τίτλου. Θα φέρει τον τίτλο καθαρά στα πόδια του ΠΑΟΚ με τους τέσσερεις εντός έδρας αγώνες. Θα αλλάξει τα δεδομένα στο «μέτωπο» των μαχών για τον θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτός ο αγώνας με τον Ολυμπιακό όμως, είναι ο δυσκολότερος εφετινός. Πέρα από την τεράστια κρισιμότητα του είναι μία κόντρα του πλέοντος σε πελάγη δυστυχίας για τον αποκλεισμό ΠΑΟΚ με τον πλέοντα σε πελάγη ευτυχίας για την πρόκριση, στο Κόνφερενς Λιγκ, αντίπαλο του. Είναι κι αγώνας στην έδρα του Ολυμπιακό. Θέλετε κι άλλα στοιχεία… Δεδομένα, για να συμφωνήσετε μαζί μας πως… Ο αποψινός αγώνας στο «Γ. Καραϊσκάκης» είναι ασυζητητί ο δυσκολότερος για τον ΠΑΟΚ εφέτος;

Κι επαναλαμβάνουμε… Δε λέμε, όλα είναι ευνοϊκά σήμερα για τον ΠΑΟΚ. Λέμε πως όταν δε φυσά ούριος άνεμος, πρέπει να τραβά κουπί! Να μην τα παρατά…

ΥΓ 1: Να σας πούμε, πως δεν ζηλέψαμε βλέποντας το Μουσείο της ΑΕΚ στο ενδιαφέρον ρεπορτάζ της ΕΡΤ; Ψέματα θα σας πούμε… Φάρος άσβεστος θα είναι και για τους παλιούς (οι οποίοι θυμούνται) και για τους νέους (οι οποίοι μαθαίνουν) φιλάθλους της! Θα πάλλονται ευαίσθητες χορδές της ψυχής τους πλέοντας με τα πανιά της μνήμης στα πελάγη της ιστορία της. Ρίγη συγκίνησης θα διατρέχουν τα κορμιά τους..

ΥΓ 2: Εμείς πάντως, επιμένουμε. Κι αποδίδουμε ευθύνες στην ΠΑΕ, στον Ερασιτέχνη και στον Σύνδεσμο Βετεράνων του ΠΑΟΚ επειδή τόσα χρόνια δεν έχει γίνει μήτε καν σημειωτόν στην οργανωμένη προετοιμασία ανάλογου Μουσείου. Για οποτεδήποτε πραγματοποιηθεί το όνειρο της Νέας Τούμπας. Είναι υποχρέωση τους να την ξεκινήσουν. Το οφείλουν στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Δικαιούται ο κόσμος του πλόες, με τα πανιά της μνήμης, στα πελάγη της ιστορίας!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.