Όσοι πιστοί… προσέλθετε

Γιώργος Πετρίδης01 Ιανουαρίου 2024

Η νέα χρονιά είναι πια εδώ και όπως είναι γνωστό, από την 1/1 όλοι όσοι έχουν συμβόλαια που εκπνέουν τον Ιούνιο, έχουν πια και τυπικά το δικαίωμα να διαπραγματεύονται χωρίς περιορισμούς με ομάδες για να βρουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Με αυτό το δεδομένο η αγορά γεμίζει από σήμερα με εν δυνάμει ελεύθερους ποδοσφαιριστές.

Πολλοί από αυτούς ανήκουν στο δυναμικό του big-5 της ελληνικής Superleague και αυτό εκ των πραγμάτων κάνει πιο ενδιαφέρουσα την αγορά. Κάποιοι έχουν μπει σε διαδικασία ανανέωσης, κάποιοι είναι φανερό ότι δεν υπολογίζονται αλλά για τους περισσότερους το τοπίο είναι ακόμη θολό. Και θα γίνει ακόμη πιο περίπλοκη η κατάσταση γι’ αυτούς εφόσον παρουσιαστεί ομάδα που θα τους καταθέσει πρόταση για ένα συμβόλαιο από το επόμενο καλοκαίρι.

Το metrosport.gr συγκέντρωσε τη λίστα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού που από σήμερα είναι ελεύθεροι να αναζητήσουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

ΠΑΟΚ

Για τον ΠΑΟΚ αυτή η λίστα συμπεριλαμβάνει διαφορετικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την ενεργό δράση, ο Μπράντον Τόμας έχει option για έναν ακόμη χρόνο, ενώ υπάρχουν και οι δανεικοί Κεντζιόρα, Μεϊτέ και Μάρκος Αντόνιο. Είναι στην ίδια λίστα βέβαια με τον Τάισον που φαίνεται ότι ετοιμάζεται να ανανεώσει…

Ζίβκο Ζίβκοβιτς

Αντρέ Βιεϊρίνια

Τόμας Κεντζιόρα

Μάρκος Αντόνιο

Μεϊτέ

Στέφαν Σβαμπ

Τόμας Μουργκ

Τάισον

Μπράντον Τόμας*

ΑΡΗΣ

Διαφορετικές περιπτώσεις παικτών που είναι πια ελεύθεροι να ψάξουν το επόμενο συμβόλαιο τους, έχει και ο Άρης. Ο Χουλιάν Κουέστα φαίνεται να είναι κοντά στην υπογραφή ενός ακόμη συμβολαίου που θα τον κάνει τον μακροβιότερο ξένο στην ιστορία της ομάδας. Εξίσου ευοίωνα δεν μοιάζουν να είναι τα πράγματα για τον Φαμπιάνο ενώ ερωτηματικό μπορεί να μπει δίπλα από το όνομα του Σάπι Σουλεϊμάνοφ.

Νωρίτερα μπορεί να αποχαιρετήσει ο Κάρλσον ενώ δεν υπάρχουν και οι περιπτώσεις των «γερόλυκων» Χριστοδουλόπουλου και Δεληζήση που δεν βρήκαν ως τώρα χρόνο και ρόλο…

Χουλιάν Κουέστα

Λευτέρης Χουτεσιώτης

Φαμπιάνο

Γιώργος Δεληζήσης

Τσέικ Ντουκουρέ

Λούκας Ρουπ

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

Τζόναθαν Μενέντεζ

Σάπι Σουλεϊμάνοφ

Ντέιβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον

Από τις τρεις ομάδες της Αθήνας, αυτή που έχει τα περισσότερα συμβόλαια που μπαίνουν στο τελευταίο εξάμηνο τους είναι ο Ολυμπιακός. Σχεδόν όλο το ρόστερ του είναι πια σε αυτήν την κατάσταση και πέραν των ξένων που, έτσι κι αλλιώς, έρχονται και φεύγουν κατά δεκάδες τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν περιπτώσεις Ελλήνων παικτών που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Φορτούνης, Πασχαλάκης, Μασούρας ακόμη και οι νεαρότεροι Τζολάκης και Αλεξανδρόπουλος μπαίνουν στο τελευταίο εξάμηνο των συμβολαίων τους.

Από τον Παναθηναϊκό υπάρχουν περιπτώσεις παικτών με σημαντικό ρόλο που όμως φαίνεται να μην υπολογίζονται για την ομάδα της νέας σεζόν ενώ το ίδιο ισχύει και για 3-4 περιπτώσεις παικτών της ΑΕΚ…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλμπέρτο Μπρινιόλι

Τιν Γεντβάι

Χουάνκαρ

Ζέκα

Μπερνάρντ

Σεμπαστιαν Παλάσιος

ΑΕΚ

Μιλάντ Μοχαμάντι

Εχσάν Χατζησαφί

Τζιμπρίλ Σιντιμπέ

Βεχάντ Ραντόνια

Νορντίν Άμραμπατ

Σέρχιο Αραούχο

Τομ βαν Βέερτ

Αλεξάντερ Κάλενς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κωνσταντίνος Τζολάκης

Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Βιθέντε Ιμπόρα

Μαντί Καμαρά

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος

Κώστας Φορτούνης

Ζοάο Καρβάλιο

Γιώργος Μασούρας

Ντάνιελ Ποντένσε

Ολα Σολμπάκεν

Μάριος Βρουσάι

Ομάρ Ρίτσαρντς

Αγιούμπ Ελ Κααμπί

Στέφαν Γιόβετις

Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Τζάκσον Πορόζο

Νίκολας Φρέιρε

Κουίνι

*Στις λίστες περιλαμβάνονται και κάποιοι παίκτες των Β' ομάδων ενώ κατά περιπτώσεις μπορούν να υπάρχουν option ανανέωσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.