Όσοι πάνε να επιστρέψουν σώοι!

Metrosport Team20 Μαΐου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Κάποιος θα περίμενε ένα διθυραμβικό ρεπορταζιακό άρθρο που να ξεσηκώνει τους ΠΑΟΚτσήδες φιλάθλους, να ανατάσσει την ψυχολογία τους και να προτάσσει τα θετικά αυτής της ομάδας θέλοντας να επιδείξει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί και έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει το 5ο κύπελλο σε ισάριθμους τελικούς τα τελευταία χρόνια.  Ένα άρθρο που θα προειδοποιούσε συγχρόνως για τις παγίδες ενός παιχνιδιού αλλά στην ουσία δεν θα έπαυε να είναι μια ευχή για την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου. 

Το ότι ο Δικέφαλος έχει κατακτήσει αρκετούς τίτλους τα τελευταία χρόνια σίγουρα τον ανεβάζει πολλά σκαλιά στο επίπεδο δυναμικότητας. Εκτός του ότι αγωνιστικά υπερτερεί σε μεγάλα χρονικά διαστήματα έναντι σχεδόν όλων των αντιπάλων του έχει καταφέρει με τις επεμβάσεις του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο να μειώσει τα φαινόμενα αδικίας που είχαν πάρει τη μορφή μονιμότητας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το επόμενο βήμα της διοίκησης του ΠΑΟΚ είναι η ενασχόλησή της με την ομάδα να παράγει ουσιαστικότερο έργο ώστε να μπορέσει να εξαλείψει τα παραπάνω φαινόμενα και μαζί να ανέβει κι άλλο αγωνιστικά. Διότι τώρα έχει καθιερωθεί στη δεύτερη θέση. Σε σχέση με το παρελθόν είναι πρόοδος αλλά σε σχέση με αυτό που επιθυμεί ο οπαδός και ο κ. Σαββίδης είναι στασιμότητα. 

Όμως για να επανέλθουμε στον τίτλο του άρθρου, μετά από τρία χρόνια γίνεται τελικός με 50.000 οπαδούς. Την ανισότητα που έχουν οι υπόλοιπες ομάδες σε σχέση με αυτές των Αθηνών στο θέμα του τελικού την έχουμε αναφέρει πολλάκις. Θα έπρεπε, όταν υποτίθεται, που δεν ήλεγχε ποτέ, την ΕΠΟ ο κ. Σαββίδης να περάσει ένα διάταγμα που να απαγορεύει την τέλεση του τελικού κυπέλλου στο ίδιο γήπεδο για δεύτερη συνεχή χρονιά. Να πιέσει ή και να εξαναγκάσει την πολιτεία να προχωρήσει σε ανακατασκευή 2-3 γηπέδων στην Ελλάδα. Με μισή φτερούγα Rafale η Ελλάδα θα είχε 5 γήπεδα έτοιμα. Όμως οι φίλαθλοι και δη του ΠΑΟΚ εξαναγκάζονται για μια ακόμη φορά να ξοδέψουν κάποια εκατομμύρια ευρώ για να βρεθούν κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα. 

Θεωρούμε ότι για τον Παναθηναϊκό και τον Αλαφούζο αυτό είναι το σημείο «μηδέν» όπου θέλει να κάνει επανεκκίνηση τον Παναθηναϊκό και με φόντο την Ευρώπη, το νέο γήπεδο και ένα τίτλο να ανεβάσει πολύ την αξία του και γιατί όχι να τον πουλήσει. Τα πράγματα κάτω δεν θα είναι καθόλου ήρεμα. Μην ξεγελιέστε. Θα βρεθούν αιτίες ακόμη κι αν δεν υπάρχουν. Δυστυχώς ο ΠΑΟΚτσής φίλαθλος πρέπει να είναι υπέρ του δέοντος προσεχτικός , ακόμη και να κάνει πως δε καταλαβαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις. Η βία δεν βρίσκεται στο αίμα του αυθεντικού ΠΑΟΚτσή και γι’ αυτό επιβάλλεται να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να την αποτρέψει. Μπορεί να πάνε κάποιοι φυλακή ακόμη και για ένα βεγγαλικό τη στιγμή που κάτι τέτοιο θεωρούμε ότι αποκλείεται να συμβεί με την απέναντι πλευρά. Είναι κρίμα να ταλαιπωρηθούν και να τιμωρηθούν άνθρωποι για πταίσματα. Αλλά είναι ανεπίτρεπτο να δούμε έστω και ένα φαινόμενο βίας. Όσοι πάνε πρέπει να γυρίσουν σώοι και αβλαβείς. Μετά έρχεται το Κύπελλο και μακάρι να το φέρουν μαζί τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.