Οσοι παίξουν πρέπει να υπηρετήσουν τη φιλοσοφία του Γκαρσία

Στέλιος Γρηγοριάδης13 Δεκεμβρίου 2020

Αγαπητή Metrosport

Με τον Αρη πλασαρισμένο στην πρώτη τετράδα, το σημερινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έχει τη λάμψη που του αξίζει. Δεν έχει νόημα μόνο για το γόητρο και την πατροπαράδοτη καζούρα μεταξύ των οπαδών, αλλά και για το σημαντικό και για τους δύο αντιπάλους κέρδος των τριών βαθμών.

Πού ποντάρει κυρίως ο ΠΑΟΚ; Είναι αυτονόητο. Στους τρεις πιο ποιοτικούς παίκτες του. Τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, τον Τζόλη και τον Γιαννούλη.

Πού αλλού πρέπει να ποντάρει; Είναι ζητούμενο. Στην καλή αμυντική λειτουργία του. Και ειναι ζητούμενο γιατί σε λίγα ματς φέτος κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Ωστόσο, κομβικής σημασίας θέμα είναι πώς θα συμπεριφερθούν αγωνιστικά οι χαφ. Γιατί αυτοί είναι, τις περισσότερες φορές, που αποτελούν βαρόμετρο στην απόδοση οποιασδήποτε ομάδας.

Με άλλα λόγια, ο Πασχαλάκης, ο Ουαγκέ, ο Βαρέλα, ο Ινγκασον, ο Τσιγγάρας, ο Σβαμπ, ο Αουγκούστο, αλλά και ο Σφιντέρσκι, που, κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανιστούν στην αρχική ενδεκάδα, μαζί με Γιαννούλη, Τζόλη και Ζίβκοβιτς, πρέπει να παίξουν άριστα τον ρόλο τους και να συνθέσουν ένα σύνολο που θα αποδείξει έμπρακτα την ανωτερότητά του στο χόρτο του “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Είναι βέβαιο ότι ο Μάντζιος θα θελήσει να μπλοκάρει τις δύο σαϊτες του ΠΑΟΚ και τους δύο πλάγιους μπακ, γιατί, όπως όλοι, ξέρει ότι οι πτέρυγες αποτελούν το μεγάλο ατού του σημερινού αντιπάλου της ομάδας του. Ανεξάρτητα με το αν και κατά πόσο το πετύχει, ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει πολλά από τους μέσους του. 

Ο Σβαμπ και ο Αουγκούστο, κατά κύριο λόγο, αλλά και ο Τσιγγάρας, πρέπει να σταθούν εξίσου καλά τόσο στα ανασταλτικά όσο και στα δημιουργικά καθήκοντά τους. Από τη μία πλευρά να προστατεύσουν τον άξονα, βοηθώντας τον Βαρέλα και τον Ινγκασον, από την άλλη, όμως, να παράγουν επιθέσεις και να “τρυπήσουν”, με τις μεταβιβάσεις τους, τον άξονα του Αρη.

 Μάλιστα, με δεδομένα την πολύ καλή άμυνα του Αρη, αλλά και τη δεξιοτεχνία των μέσων του, πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί τελικά για τον ΠΑΟΚ, ως ένα πολύ μεγάλο βαθμό, από την απόδοση των μέσων του. Οι τρεις επιθετικοί, σε όσο καλή μέρα κι αν βρεθούν, δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αποκλειστικά και μόνο με ατομικές ενέργειες, αλλά πρέπει να αξιοποιηθούν από τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, κυρίως από τους χαφ.

Φαντάζομαι ότι, κάποια στιγμή, θα “επιστρατευτεί” και ο Βιεϊρίνια, έστω κι αν δεν είναι ακόμη έτοιμος. Θα χρειαστεί η εμπειρία και η προσωπικότητά του. Μια προσωπικότητα, που, γενικά, θα χρειαστεί ο ΠΑΟΚ στο σημερινό ντέρμπι. Οσοι παίξουν σήμερα θα δώσουν εξετάσεις σ' αυτόν τον τομέα. Οσοι παίξουν πρέπει να δικαιώσουν απόλυτα τη φιλοσοφία του Πάμπλο Γκαρσία, αλλά και να τιμήσουν το dna του ΠΑΟΚ...

ΥΓ. Το να χαρεί ο κόσμος ποδόσφαιρο δεν είναι το κυρίαρχο σ' αυτό το ματς. Αλλά μακάρι να συμβεί. Κερδισμένοι στην εκτίμηση της φίλαθλης κοινής γνώμης θα είναι και οι δύο.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.