Όσο είναι μακριά ο Ιβάν, εχθροί και ανταγωνιστές του ΠΑΟΚ θα κάνουν πάρτι

Δημήτρης Μπούζας03 Αυγούστου 2022

Επαναλαμβάνοντας κάποιες απόψεις που κατέθεσα στο χθεσινό μου σχόλιο και οι οποίες είχαν σχέση με την πιθανότητα μιας άμεσης αντίδρασης (ή παρέμβασης) του Ιβάν, με σκοπό να κατευνάσει τους ανησυχούντες και προβληματισμένους φίλους του ΠΑΟΚ, είχα επιμείνει και τονίσει το γεγονός ότι ο ηγέτης του δικέφαλου πάντοτε αφουγκραζόταν με ιδιαίτερο θα έλεγα σεβασμό, την φωνή τους και την άποψη τους. 

Με αυτόν τον τρόπο πίστευε πως ανταπέδιδε τον δικό τους σεβασμό προς το πρόσωπο του. Το έκανε σχεδόν όλες τις φορές που διαπίστωνε στενοχώριες, προβληματισμούς και αδιέξοδα. Και πάντοτε ή τις περισσότερες φορές, συνήθιζε να βγαίνει δημόσια να τους καθησυχάζει, συνοδεύοντας μάλιστα τον λόγο του με εκπλήρωση και μάλιστα εντυπωσιακή των αιτημάτων τους. 

Όπως επί παραδείγματι μία ή δύο μεγάλες μεταγραφικές κινήσεις. Διατηρώντας βέβαια μια μικρή επιφύλαξη, γνωρίζοντας πολύ καλά την ιδιοσυγκασία του αλλά και την μεγάλη αγάπη του για τον ΠΑΟΚ, άφησα να εννοηθεί κάπως πως δεν θα αργήσει να βγει δημόσια, όπως άλλωστε το συνήθιζε μπροστά και θαρρετά, να δώσει εξηγήσεις. Είναι αλήθεια πως ότι πει, αν βέβαια το αποφασίσει ο Ιβάν, θα έχει μεγάλη σημασία και βαρύτητα για αυτήν την διαταραγμένη σοβαρά κατάσταση, μέσα στην οικογένεια ΠΑΟΚ. 

Στο σημερινό μου όμως σχόλιο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες άλλες επιφυλάξεις, μικρές ή μεγάλες δεν ξέρω, ή φοβίες που νιώθω, στην προσπάθεια μου να ερμηνεύσω ορισμένα γεγονότα, τα οποία πολύ δύσκολα μπορώ να τα κατανοήσω και ακόμη πιο δύσκολα να τα αποδεχθώ. Είναι αυτά που αφορούν όχι την αγωνιστική οπισθοδρόμηση της τριετίας, αλλά τα σενάρια που διακινούνται σε βάθος χρόνου, για την μεγάλη απουσία του μεγαλομετόχου από την Ελλάδα, την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Συμπληρώνονται τρία χρόνια. Τα αίτια αυτής της απουσίας ερμηνεύονται και διακινούνται κατά πως βολεύουν και τους πιο απίθανους και δόλιους ανθρώπους. Σεβαστά ασφαλώς είναι μόνο όσα αφορούν την υγεία του, τα οποία έχει επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο Ιβάν. 

Τα άλλα, άθλια και σκόρπια και ασύνδετα, πλασάρονται φορτωμένα με τις επιθυμίες του σάπιου επιχειρηματικού κατεστημένου της χώρας, το οποίο αγωνίστηκε επί 12 χρόνια και συνεχίζει να αγωνίζεται, για να εξοντώσει τον ενοχλητικό και επικίνδυνο αλλά πεντακάθαρο Πόντιο ηγέτη του ΠΑΟΚ. Τους βολεύει η διεθνής μπερδεμένη συγκυρία και πλάθουν και μεταφέρουν ότι έχουν σαν όνειρο. Σκουπίδια που τα συγκεντρώνουν και τα προσθέτουν σε ένα βουνό πλέον της χωματερής που έχουν ανοίξει στο λεκανοπέδιο, από την ώρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ο έντιμος, διαφανέστατος και υπεράνω πάσης υποψίας ηγέτης του ΠΑΟΚ. 

Οι μόνιμοι λήσταρχοι των κρατικών ταμείων, ποντάρουν σε ότι μπορούν να φανταστούν, προκειμένου να πετύχουν στο σκοπό τους. Πέραν αυτού βέβαια και μακριά από αυτή την κάστα των χαλασμένων αερητζήδων και πρωταγωνιστών οικονομικών και κοινωνικών σκανδάλων, εμάς που αγαπούμε τον ΠΑΟΚ, μας ενδιαφέρει ένα και μόνο πράγμα. Ο Ιβάν, η υγεία του και η επιστροφή του στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ. Η σύμπτωση της τριετίας του εκφυλισμού με την τριετή απουσία του Ιβάν, σημαίνει πολλά και εξόχως αποκαλυπτικά. 

Ο ΠΑΟΚτσής αλλιώς βλέπει το παθιασμένο σφιχταγκάλιασμα του Πόντιου ηγέτη, στην υποδοχή κάθε παίκτη που κατέβαινε από το πούλμαν για να περάσει το κατώφλι της Τούμπας σε κάθε αγώνα και αλλιώς τις τηλεοπτικές ευχές και παροτρύνσεις. Είναι άλλο να κοιτάζεις ψηλά στα θριαμβευτικά βράδια φωτισμένη τη σουίτα και τον ηγέτη να πανηγυρίζει σαν οπαδός τα γκολ της ομάδας και άλλο να σηκώνεις το κεφάλι για τρία χρόνια να κοιτάξεις εκεί ψηλά και να βλέπεις σβηστά τα φώτα της. Είναι άλλο να ακούς και να βλέπεις «ερμηνευόμενο» και «εκπροσωπούμενο» τον Ιβάν και άλλο να τον απολαμβάνεις στο «Παλατάκι» με το κασκόλ του δικέφαλου, να υψώνει την γροθιά της επανάστασηης και να φωνάζει με πάθος: «Εμπρός οικογένεια ΠΑΟΚ». 

Είναι αλλο το σήμερα του ΠΑΟΚ και άλλο το προ τριετίας χθες. Τότε που ο σκληρός αλλά έντιμος Πόντιος, μπήκε μπροστάρης και γκρέμισε την κατάρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, την περιβόητη παράγκα του «θείου». Ο ΠΑΟΚ είχε ανάστημα και εκπροσώπηση ως μεγάλος με τον Ιβάν στην Τούμπα. Θα μείνω σε αυτό που μου είπε ένας καλός μου φίλος, πιστός οπαδός του ΠΑΟΚ: «Οσο θα βλέπεις σβηστά τα φώτα της σουίτας του Σαββίδη, να ξέρεις ότι οι εχθροί και οι ανταγωνιστές του ΠΑΟΚ θα κάνουν ελεύθερα πάρτι». Κλείνω το σημείωμα ευχόμενος ολόψυχα, ο ηγέτης του ΠΑΟΚ να ξεπεράσει κάθε πρόβλημα και υγιέστατος να επιστρέψει εκεί που ο ίδιος λέει πολλές φορές ότι έχει δείξει η μοίρα του: Στον αγαπημένο του ΠΑΟΚ. Ολα τα άλλα θα τα ανεχθούμε, πολεμώντας σαφέστατα όπως το κάνουμε χρόνια, μόνο για τα συμφέροντα του λαοφιλέστατου συλλόγου.

ΥΓ1: Ενημέρωση για τα μεταγραφικά; Κάντε λίγη υπομονή, γιατί δυσκολεύοναι οι «ντελιβεράδες» να ετοιμάσουν το μενού. Ηδη ξεσήκωσαν τον κόσμο υποδεχόμενοι έναν ελεύθερο δευτεροκλασάτο παίκτη, τον οποίο ο Μποτο τον είχε σε δεύτερη μοίρα, αναζητώντας μια πιο σοβαρή λύση στο πρόσωπο του Ρέντε. Τόσο καφριλίκι. Όσο για το άλλο, ότι δηλαδή του εξασφάλισαν και τη θέση βασικού; Μην σας φαίνεται περίεργο, γιατί κάτι τέτοιο συμβαίνει συχνά στον ΠΑΟΚ, όπου το τσατσιλίκι και το κολλητιλίκι με τους μανατζαρέους και τους παντός είδους διαμεσολαβητές, παέι σύννεφο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.