Είναι... περίεργο τρένο ο φετινός Άρης, πετάει ευκαιρίες και κινδυνεύει με ναυάγιο

Δημήτρης Κανελλάκης20 Ιανουαρίου 2023

Είναι... περίεργο τρένο ο φετινός Άρης. Κι όποιος είδε -ειδικά- τα δύο τελευταία παιχνίδια του, μπορεί να καταλάβει, νομίζω, τι εννοώ.

Σε κανένα από τα δύο ματς -για πρωτάθλημα και κύπελλο- με τον Ολυμπιακό δεν άξιζε, θεωρώ, να χάσει. Δεν μπορώ, όμως, και να πω ότι άξιζε για να νικήσει.

Ή, για να είμαι πιο ακριβής, δεν μπορώ να υποστηρίξω για κανένα από τα δύο ματς με τους «ερυθρόλευκους» το τελευταίο τετραήμερο, ότι έπεισε ο Άρης πως είναι ικανός να κάνει αυτό που χρειάζεται για να επικρατήσει.

Έχω την άποψη πως και την περασμένη Κυριακή και προχθές στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός... φώναζε ότι είναι σε μια κατάσταση που επέτρεπε στον Άρη όχι μόνο να ελπίζει αλλά να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να του κάνει τη ζημιά.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Πάρντιου σε κανένα από τα δύο βράδια δεν έβγαλε στο γήπεδο όσα χρειαζόταν για να πετύχει τον στόχο.

Σε κανένα από τα δύο παιχνίδια δεν είχε ρυθμό, δεν είχε μια σταθερότητα στην απόδοσή του, κυρίως διάρκεια. Στιγμές είχε μόνο ο Άρης και στο ένα και στο άλλο ματς. Οι οποίες, βεβαίως, κάλλιστα θα μπορούσαν να του είχαν δώσει καλύτερα αποτελέσματα. Δεν του τα έδωσαν, όμως, και γι' αυτό η ευθύνη είναι, κυρίως, δική του.

Μπορεί να υπήρξαν διαιτητικά λάθη σε βάρος του, μπορεί η τύχη να μην ήταν με το μέρος του. Δεν θα διαφωνήσω. Πράγματι... Ωστόσο, δεν μπορεί να μένει σ' αυτά ο Άρης, όταν δεν καταφέρνει να σκοράρει, όταν σε λίγες φάσεις από τον αντίπαλο δέχεται γκολ, όταν ο ίδιος δεν έχει την απαιτούμενη παραγωγή φάσεων.

Μένοντας στο κύπελλο, επειδή είναι η διοργάνωση στην οποία παίζει τα ρέστα του για την τρέχουσα σεζόν, η υπόθεση πρόκριση είναι ανοιχτή. Τίποτε δεν τελείωσε.

Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όμως: ότι ο Άρης θα αλλάξει πρόσωπο, θα δείξει αγωνιστική στιβαρότητα, θα γίνει αποτελεσματικός, θα βρει τρόπο να σκοράρει και να μην δέχεται εύκολα γκολ.

Μπορεί να τα αλλάξει όλα αυτά στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό; Αν ναι, έχει τύχη. Αν όχι, ο κίνδυνος να μείνει άτιτλος για μία ακόμη σεζόν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προσπάθειά του να αποφύγει την εσωστρέφεια, είναι υπαρκτός.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.