Όσο αντέχει, τόσο προπονείται ο Ματίγια

Μάνος Χατζάκης20 Φεβρουαρίου 2021

Μακριά από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Αρη παραμένει ο Χαβιέ Ματίγια, o oποίος απέχει εδώ και δύο εβδομάδες, λόγω τραυματισμού. Ο χαφ των “κιτρινόμαυρων” ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα στην ποδοκνημική, τραυματισμός ο οποίος χαρακτηρίζεται “ύπουλος”, γι' αυτό και η επανένταξή του χρειάζεται προσεκτικούς χειρισμούς.

Το... παράξενο στην υπόθεση του Ματίγια είναι ότι δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση για το διάστημα απουσίας από τις προπονήσεις. Κάθε, δηλαδή, περίπτωση ποδοσφαιριστή, όταν παθαίνει οστικό οίδημα, είναι διαφορετική και η ποικίλουν οι μέρες αποχής από τη δράση. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η επανένταξη γίνεται σε 15-20 μέρες και άλλες που γίνεται σε αρκετούς μήνες. Ο ίβηρας μέσος συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα, προσπαθώντας να επανέλθει σταδιακά σε πιο έντονο ρυθμό, χωρίς να υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία του.

Κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας θα διαπιστωθεί, αν είναι σε θέση να ανεβάσει την ένταση έχοντας μπάλα στα πόδια, όπως συμβαίνει σε ανάλογους τραυματισμούς. Προς το παρόν, τίθεται ζήτημα αντοχής στον πόνο, που νιώθει στον αστράγαλο. Οσο, δηλαδή, ο Ματίγια αντέχει, τόσο προπονείται.

Aν όλα κυλήσουν ομαλά, την επόμενη εβδομάδα, και ο ποδοσφαιριστής νιώσει καλύτερα, τότε ίσως είναι έτοιμος στην αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο στο “Κλ. Βικελίδης”, ο οποίος διεξάγεται στις 28 Φεβρουαρίου. Διαφορετικά, θα πάρει όσο χρόνο χρειαστεί, έως ότου αποθεραπευθεί πλήρως και εξαλειφθεί κάθε φόβος υποτροπής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.