Οσκαρ Πιστόριους: Ορατό το ενδεχόμενο να αφεθεί ελεύθερος μέσα στο 2023

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2022

Πολύ πιθανό είναι να κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερος μέσα στο 2023 ο Οσκαρ Πιστόριους.

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης έχει καταδικαστεί από το 2017 σε 13 χρόνια φυλάκισης για την δολοφονία της συντρόφου του τον Φεβρουάριο του 2013, ωστόσο, λόγω καλής διαγωγής έχουν κινηθεί διαδικασίες από τους δικηγόρους του για να λήξει η ποινή του στο μισό διάστημα από αυτό που του επέβαλαν οι δικαστές.

Ο Πιστόριους βρίσκεται στη φυλακή από το 2014 βέβαια, όταν και αρχικά είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια και επικρατεί μία σύγχυση για το αν η ποινή των 13 χρόνων που του επιβλήθηκε τρία χρόνια μετά, ισχύει από τότε ή από την πρώτη ημέρα σύλληψής του.

Εχει συμπληρώσει 8 χρόνια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και βάσει νόμου μπορούσε να αιτηθεί αποφυλάκιση και να εξετίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Εν τω μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα τον επισκέφθηκε στην φυλακή ο πατέρας της συντρόφου του την οποία δολοφόνησε. Ο Μπάρι Στένκαμπ ανέφερε στον Τύπο μάλιστα, πως η συνάντηση κράτησε 30 λεπτά και δέχτηκε να σφίξουν τα χέρια ο ένας του άλλου, χωρίς όμως να του δώσει συγχώρεση, όπως του ζήτησε ο Πιστόριους.

«Με ευχαρίστησε που αποδέχτηκα να τον δω και μου ζήτησε συγνώμη για ότι έγινε. Ηταν συγκινητική στιγμή. Αποφασίσαμε να δώσουμε τα χέρια, αλλά δεν του είπα ότι τον συγχωρώ. Μόνο ένα “ευχαριστώ”» ανέφερε ο πατέρας του θύματος. Η σύζυγός του αρνήθηκε να δει τον Πιστόριους…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.