ΟΣΕΘ: Στα μέσα του 2023 έρχονται 130 λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη

Metrosport Team12 Σεπτεμβρίου 2022

Έπεσαν οι υπογραφές για δύο πολύ σημαντικές συμβάσεις αναφορικά με την προμήθεια ηλεκτροκίνητων («καθαρών») λεωφορείων για τις περιοχές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Οι συμβάσεις αυτές αποτελούν τμήμα ενεργειών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και έτσι αναμένεται να... ευνοηθεί και η πόλη μας. Πιο συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη αναμένονται φάση αυτή περίπου (130-150) σύγχρονα ηλεκτροκίνητα οχήματα στη Θεσσαλονίκη στα μέσα του προσεχούς έτους.

«Η ηλεκτροκίνηση, όπως σε κάθε μεγάλη πόλη της Ευρώπης, θα προσδώσει νέα δυναμική και ουσιαστική βελτίωση των περιβαλλοντικών μεταβλητών στο πολεοδομικό συγκρότημα. Το παραπάνω γεγονός, ο στόλος χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα, μαζί με τη λειτουργία του μετρό και των τερματικών χώρων, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Αρχής Μεταφορών, τις αναδιαρθρώσεις και την εφαρμογή σύγχρονης πολιτικής κομίστρου στην αστική συγκοινωνία, θεωρούνται ως οι καλύτεροι «πρεσβευτές» της ψηφιακής και βιώσιμης Θεσσαλονίκης των μεταφορών του 2030», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.