Οσα μέτωπα κι αν ανοίξουν, μία είναι η ουσία

Μάνος Χατζάκης19 Ιουνίου 2020

Mε πόσες μάχες, εκτός γραμμών, να πρωτο... ασχοληθεί η ΠΑΕ. Οι μεγαλύτερες εξ' αυτών, σαφώς και είναι η FIFA, τη στιγμή που παράλληλα "τρέχει" και το CAS. Εκεί τα πράγματα είναι θολά και οι "κιτρινόμαυροι" δεν έχουν παρά να περιμένουν τις τελικές αποφάσεις, οι οποίες θα κρίνουν -εν πολλοίς- τον αγωνιστικό προγραμματισμό.

Στον Αρη, όμως, δεν έφθαναν οι "ευρωπαϊκές" υποθέσεις, έχει να ασχοληθεί και με τις εντός συνόρων.

Από τη μία ο ορισμός ξένων διαιτητών, ο οποίος εκκρεμεί, και από την άλλη η παρουσία κόσμου στον επερχόμενο ημιτελικό με την ΑΕΚ. Ασχέτως, τελικών αποφάσεων, η ομάδα προσπαθεί να μείνει ανεπηρέαστη, χωρίς να ψάχνει αφορμή για πιθανές δικαιολογίες. Αυτά είναι πράγματα, που στερούνται σοβαρότητας.

Εκείνοι, που θα κριθούν για ό,τι πράξουν, είναι οι επίσημοι φορείς του ποδοσφαίρου. Για τον Αρη, πάντως, δεν είναι ασήμαντο γεγονός να έχει στη διάθεσή του περί της 4.5000 φιλάθλους, αν επιτραπεί, τελικά, η είσοδός του. Αν συμβεί θα πρόκειται, απλώς, για ηθική τόνωση και τίποτα περισσότερο. Ο Μίκαελ Εννγκ δήλωσε πρόσφατα: "Κι ένας φίλαθλος παραπάνω να έρθει στο γήπεδο, θα είναι θετική εξέλιξη".

Οσον αφορά τους ξένους διαιτητές, ίσως η αξιολόγηση ως παράμετρος, που θα κρίνει την ομάδα που θα περάσει στον τελικό, να είναι πιο σημαντική σε σχέση με την παρουσία κόσμου. 

Οπως και να' χει, όμως, οι Θεσσαλονικείς είναι προετοιμασμένοι -ψυχολογικά- για οποιαδήποτε εξέλιξη. Ο στόχος δεν αλλάζει και το νόημα της διεκδίκησης του Κυπέλλου δεν αλλοιώνεται από τις όποιες αποφάσεις ληφθούν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.