Οσα δεν είχε ο Γραμμένος και πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ

Δημήτρης Κανελλάκης18 Ιουνίου 2020

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απ' το να σε αμφισβητούν άνθρωποι που δεν θεωρούνται εχθροί σου, σίγουρα δεν είναι αντίπαλοί σου, ούτε εποφθαλμιούν τη θέση σου.

Το λέω με αφορμή τα σχόλια που έκανε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, στη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ.

“Με απογοήτευσε ο Γραμμένος. Αυτή η διοίκηση θα πρέπει να φύγει το ταχύτερο δυνατό”, είπε ο Τζώρτζογλου για τον πρόεδρο της ΕΠΟ και δεν ήταν η πρώτη φορά.

Παρόμοια σχόλια έχω ακούσει και από πολλούς ακόμη προέδρους Ενώσεων για τον Γραμμένο. Απ' αυτούς που δεν θεωρούνται αντίπαλοί του, που στήριξαν την εκλογή του και την προεδρία του.

Ολα αυτά είναι ενισχυτικά της γενικότερης άποψης που υπάρχει για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία το μόνο που θα θυμούνται όλοι από την θητεία του ήταν το πόσο άβουλος υπήρξε, πόσο αδύναμος και αναποφάσιστος.

Κανείς δεν θα θυμάται αυτή την τριετία για τις δυναμικές παρεμβάσεις του προέδρου της ΕΠΟ και την λύση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο, αλλά για το γεγονός ότι βρισκόταν στην σκιά των πολιτικών προϊσταμένων του Αθλητισμού και των απεσταλμένων της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, αφού αυτοί ήταν που, ουσιαστικά, διοικούσαν την ομοσπονδία και όχι ο Γραμμένος.

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το επαναλάβω, διότι πιστεύω πως είναι ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΕΠΟ χρειάζεται έναν πρόεδρο που θα είναι ισχυρός, αποφασιστικός, που θα αναλάβει αυτό τον ρόλο για να έχει τον πρώτο και όχι τον τελευταίο λόγο, που θα δρομολογεί εξελίξεις και δεν θα σύρεται πίσω απ' αυτές.

Η ΕΠΟ χρειάζεται έναν πρόεδρο που θα είναι ισότιμος συνομιλητής του εκάστοτε υφυπουργού Αθλητισμού και των ιδιοκτητών των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου, που θα έχει επιχειρήματα και θα τους πείθει για την αξία των προτάσεών του, δεν θα παίρνει προτάσεις σε φάκελο από αυτούς και απλά θα τις εκτελεί.

Δεν ξέρω αν θα έχουμε την τύχη να δούμε έναν πρόεδρο με όλα τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά να διοικεί την ΕΠΟ μετά τις εκλογές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μόνο με... τέτοιο θα έχει ελπίδες το ποδόσφαιρό μας...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.