Όσα χρειάζονται, αλλά προφανώς δεν υπάρχουν, για να είναι καλό το πρωτάθλημα της SL1

Δημήτρης Κανελλάκης11 Σεπτεμβρίου 2021

Η ελπίδα όλων μας, νομίζω, είναι στο τέλος του πρωταθλήματος της Super League 1 που ξεκινάει σήμερα να μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι ήταν ένα καλό, από όλες τις απόψεις, πρωτάθλημα.

Τι σημαίνει καλό πρωτάθλημα; Σημαίνει πρωτίστως ότι θα είναι ανταγωνιστικό. Ότι η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου δεν θα κρίνεται από τα Χριστούγεννα. Ότι θα τον διεκδικούν δύο, τουλάχιστον, ομάδες. Μακάρι και περισσότερες από δύο...

Σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός δεν θα είναι μόνο στην κορυφή, αλλά σε όλα τα επίπεδα. Θα είναι και για τις θέσεις που εξασφαλίζουν παρουσία στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, θα είναι και για όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην βαθμολογία -κι ας μην δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, θα είναι για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Καλό πρωτάθλημα σημαίνει και να μην περνάνε οι ισχυροί του... αέρα από τις έδρες των μεσαίων και των μικρότερων σε αγωνιστική και οικονομική δυναμική ομάδων. Να ζορίζονται, γιατί όχι και να χάνουν. Να υπάρχουν εκπλήξεις, δηλαδή.

Διότι έτσι τονώνεται το ενδιαφέρον, έτσι αποκτά παραπάνω λόγους κάποιος για να παρακολουθήσει ένα πρωτάθλημα. Αν όλα είναι σχεδόν σίγουρα, ή και απολύτως σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις πριν καν ξεκινήσει ένα ματς, χάνεται η μαγεία, ατονεί το ενδιαφέρον και η διάθεση.

Καλό πρωτάθλημα είναι αυτό που οι ομάδες οι οποίες συμμετέχουν διαθέτουν καλές εγκαταστάσεις. Έχουν, δηλαδή, τα γήπεδά τους καλούς αγωνιστικούς χώρους, ώστε να υπάρχει μία από τις βασικότερες προϋποθέσεις προκειμένου να παίζεται καλό ποδόσφαιρο.

Που έχουν, επίσης, φροντίσει για τους χώρους (κερκίδες, τουαλέτες, πάρκινγκ, καφέ) στους οποίους θα φιλοξενηθούν οι θεατές, να είναι καθαροί, λειτουργικοί, ικανοί να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες κάποιου που πηγαίνει στο γήπεδο.

Καλό πρωτάθλημα είναι αυτό που υπάρχει η μέγιστη δυνατή αξιοπιστία, η μέγιστη δυνατή εμπιστοσύνη για την απόδοση δικαιοσύνης, η μικρότερη δυνατή τοξικότητα, η αυστηρή αντιμετώπιση όσων παραβαίνουν τους κανόνες βάσει των οποίων διεξάγεται.

Ως ρεαλιστής που είμαι και είναι γνωστό, πιστεύω, αυτό σε όσους διαβάζουν τις απόψεις μου, οφείλω να πω ότι η Super League 1 απέχει πολύ από το να διαθέτει όσα προαναφέρθηκαν ως βασικά κριτήρια για να είναι καλό ένα πρωτάθλημα.

Γι' αυτό και θα ευχηθώ να κάνει, έστω, κάποια βήματα προόδου. Άλματα δεν περιμένω. Ξέρω πολύ καλά για ποιο πρωτάθλημα συζητάμε.

Καλή σεζόν σε όλους όσοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμμετέχουν στο πρώτο τη τάξει ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα στην Ελλάδα και μακάρι να παιχτεί κανονικά, να μην χρειαστεί λόγω κορωνοϊού να ξανακλείσουν οι κερκίδες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.