Ορισμός που προκαλεί ανησυχία και επαγρύπνηση!

Γιώργος Στράντζαλης07 Οκτωβρίου 2022

Με ανησυχία και έντονο προβληματισμό υποδέχτηκαν στον Αρη τον ορισμό της ΚΕΔ για τον διαιτητή του ντέρμπι με την ΑΕΚ καθώς ο Γκουστάβο Κορέια φέρνει… περίεργες αναμνήσεις στους Κιτρινόμαυρους. Είχε “σφυρίξει” το περσινό ματς στην κανονική διάρκεια με τον Αστέρα στην Τρίπολη και ο Αρης παρά το 0-2 είχε εκφράσει πολλά παράπονα για τη διαχείριση που είχε από τον Πορτογάλο. Αποκορύφωμα βέβαια της ανησυχίας που επικρατεί για τον ορισμό του στο κυριακάτικο ντέρμπι αποτελεί το περσινό ματς με τον Παναθηναϊκό στα play off (0-0), όπου δεν είχε δοθεί πέναλτι στον Λούκας Σάσα, ούτε είχε αντιληφθεί (ως διαιτητής VAR) την άσεμνη χειρονομία του Σένκεφελντ!

Ο ορισμός ενός διαιτητή β’ κατηγορίας της UEFA σε ένα τόσο σημαντικό και κρίσιμο παιχνίδι ασφαλώς δημιουργεί ερωτηματικά και δεν εμπνέει την παραμικρή σιγουριά, γεγονός που κρατάει τους ανθρώπους του Αρη σε επαγρύπνηση. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ στην Ελλάδα η ΚΕΔ τον εμπιστεύεται στα λεγόμενα μεγάλα παιχνίδια του Πρωταθλήματος, στη χώρα του δεν έχει διευθύνει κανένα ντέρμπι! Σφυρίζει συνήθως παιχνίδια χαμηλότερης επικινδυνότητας κι ένα τέτοιο δεν είναι σίγουρο το ματς του Αρη με την ΑΕΚ. 

Παρόμοια ανησυχία βέβαια προκαλεί και το γεγονός ότι 4ος διαιτητής ορίστηκε ο Στέφανος Κουμπαράκης, που ήταν στο VAR στον προηγούμενο αγώνα με τον Βόλο στο “Πανθεσσαλικό” και άφησε πολλά (δικαιολογημένα) παράπονα στους Κιτρινόμαυρους. Ειδικά στη σκαριά του Ουές στον Εμπακατά, φάση στην οποία υπό… κανονικές συνθήκες ο παίκτης του Βόλου έπρεπε να αποβληθεί για επικίνδυνο παιχνίδι, ενώ δεν έστειλε καν στο VAR τον διαιτητή για το πέναλτι που δόθηκε στο 2-0. Στον Αρη ευελπιστούν ότι πρωτίστως ο Πορτογάλος θα σταθεί στο ύψος του το βράδυ της Κυριακής και ότι δεν θα χρειαστεί να… επανέλθουν για θέματα που αφορούν στη διαιτησία.

*Βοηθοί του Κορέια ορίστηκαν οι συμπατριώτες του Τιάγκο Κόστα και Πάουλο Μπρας, ενώ στο VAR θα είναι ο Σάντος Βάσκο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.