Οριακό 90άλεπτο για τον Άρη στη Νίκαια

Γιώργος Στράντζαλης04 Φεβρουαρίου 2023

Να κάνει μία νέα αρχή στοχεύει ο Αρης στον σημερινό (4/2, 19:00, Live metrosport.gr, Metropolis 95.5, Cosmote Sport 1) αγώνα στη Νίκαια με αντίπαλο τον Ιωνικό, που επίσης από την πλευρά του “καίγεται” για την κατάκτηση βαθμών ώστε να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση.

Μετά τις διαδοχικές ήττες από τον Ολυμπιακό, τον αποκλεισμό από το στόχο του Κυπέλλου και την ήττα από την ΑΕΚ, οι Κιτρινόμαυροι δοκιμάζονται για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική μακριά από την έδρα τους γνωρίζοντας όμως ότι αυτή τη φορά πρόκειται για ένα 90άλεπτο οριακό, δίχως επιστροφή και άλλα περιθώρια για απώλειες βαθμών.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος της Super League Stoiximan άλλωστε είναι απαραίτητο για τον Αρη να μαζέψει βαθμούς και να υλοποιήσει τον εναπομείναντα στόχο της Ευρώπης. Για αυτό και το σημερινό παιχνίδι στη Νίκαια είναι οριακό και θα πρέπει να σηματοδοτήσει την επιστροφή στις νίκες. Με διαφορετικό αποτέλεσμα τα περιθώρια θα στενέψουν, το κλίμα αμφισβήτησης θα διογκωθεί και η πίεση που θα δημιουργηθεί στην ομάδα θα είναι τεράστια.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Άλαν Πάρντιου μετράει 3+1 επιστροφές στο πλάνο του καθώς οι Εμπακατά, Καμαρά και Καμάτσο ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισαν και είναι στη διάθεση του Βρετανού, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και το τελευταίο χρονικά απόκτημα της ομάδας, ο Λούκας Ρουπ. Παρουσίες που δίνουν τη δυνατότητα στον προπονητή του Αρη να διαχειριστεί χωρίς αλχημείες το πλάνο του και ασφαλώς του δίνουν την ευχέρεια επιλογών στη διάρκεια του αγώνα. Κάτι που δεν είχε την περασμένη Κυριακή στον αγώνα με την ΑΕΚ αλλά και στα ματς που προηγήθηκαν με τον Ολυμπιακό, όπου είχε μετρημένες επιλογές.

Ο Βρετανός προπονητής προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση επιθετικού πλάνου κι αυτό προβλέπει τη χρησιμοποίηση του Αμπουμπακάρ Καμαρά στο αρχικό του σχήμα ή τουλάχιστον την αξιοποίηση του Μαυριτανού στη διάρκεια, που σημαίνει ότι φανέλα βασικού θα πάρει ο Γκρέι. Για τον άξονα της μεσαίας γραμμής, απόντος του τιμωρημένου Πίτερ Ετέμπο ο Σέικ Ντουκουρέ θα έχει ρόλο κόφτη μαζί με τους Νταρίντα, Νταμπό, που θα είναι οι δύο εσωτερικοί μέσοι. Σε αυτό το σενάριο ο Ματέο Γκαρσία θα τοποθετηθεί στα άκρα έχοντας στην άλλη πλευρά τον Χουάν Ιτούρμπε. Στη δε αμυντική τετράδα δεν προβλέπονται αλλαγές, ίσως υπάρξει μία με τη χρησιμοποίηση του Μαζικού αντί του Πίρσμαν. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι δοκιμάστηκε σχήμα με τον Μαζικού στη θέση του αριστερού ακραίου χαφ και τον Ματέο Γκαρσία στον άξονα αντί του Μπριάν Νταμπό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.