Αρης-Βόλος 4-0: Οργια Ιντέγε-Γκάμα, περίπατος για τους «κίτρινους»

Πέτρος Χαριζακλής19 Δεκεμβρίου 2019


Ο Αρης ήθελε να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την πρώτη του ήττα με τον Ενινγκ στον πάγκο και τα κατάφερε με εμφατικό τρόπο, διαλύοντας με 4-0 τον Βόλο. Οι «κίτρινοι» δεν δυσκολεύτηκαν, ήταν σούπερ αποτελεσματικοί και έπιασαν τον Παναθηναϊκό στην 5η θέση με 21 βαθμούς. 

Το πρώτο μισάωρο του αγώνα ήταν αυτό που έκρινε τους τρεις βαθμούς, με τον Ιντέγε να κάνει εξαιρετική εμφάνιση και να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Γκάμα να είναι άξιος συμπαραστάτης του, αφού κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα. Ο Πορτογάλος πέτυχε κα δεύτερο προσωπικό γκολ στο δεύτερο μέρος, με τον Βόλο να μην μπορεί σε καμία περίπτωση του αγώνα να αντιδράσει, έχοντας την καλύτερη ευκαιρία του μετά το 3-0 στο τέλος του πρώτου μέρους.

Σίφουνας Αρης, σούπερ Ιντέγε

Η πρώτη υποψία ευκαιρίας ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 7ο λεπτό, με τον Τσαούση να κάνει το γυριστό μετά από κόρνερ του Μουνίθ αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε εύκολα. Ο Αρης στην πρώτη του κλασική ευκαιρία στο 12΄, άνοιξε το σκορ. Ο Γκάμα έβγαλε κάθετη στον Φετφατζίδη, εκείνος με τη μία στον Ιντέγε και ο Νιγηριανός σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους».

Δώδεκα λεπτά αργότερα ο Νιγηριανός πέτυχε δεύτερο γκολ. Αυτή τη φορά ο Λάρσον έβγαλε την κάθετη στον Ιντέγε και εκείνος με ωραίο σκαφτό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και τα δικά του. Στο 29ο λεπτό ο Αρης «καθάρισε» το παιχνίδι, με τον Μπρούνο Γκάμα να ντριμπλάρει τον Ντεντάκη και ο παίκτης του Βόλου να ανατρέπει τον Πορτογάλο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο ίδιος ο Πορτογάλος έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γκαραβέλη και έγινε το 3-0. Αυτό ήταν το 5ο γκολ του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού στο φετινό πρωτάθλημα.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία για τον Βόλο ήρθε στο 34ο λεπτό, όταν συνήλθε από τα τρία γκολ μέσα σε δεκαοκτώ λεπτά. Ο Μουνίθ εκτέλεσε το κόρνερ και η κεφαλιά του Τσίκα πέρασε λίγο άουτ. Ενα λεπτό αργότερα το σουτ του Μουνίθ από μακρινή απόσταση και μπλόκαρε εύκολα ο Κουέστα.

Διαχείριση δυνάμεων ενόψει Παναθηναϊκού

Στο δεύτερο μέρος ο Ενινγκ έδειξε πως θέλει να διαχειριστεί το ρόστερ του και ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Αρη ήρθε στο 60΄, όταν το σουτ του Ροζ εκτός περιοχής με το αριστερό, πέρασε άουτ. Ενα λεπτό αργότερα ο Γκάμα έφτασε τα 6 τέρματα, πετυχαίνοντας δεύτερο προσωπικό και το τέταρτο της ομάδας του. Ο Λάρσον εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά στον χώρο, πέρασε τον Γκαραβέλη και έδωσε στον Γκάμα, με τον Πορτογάλο με αριστερό δυνατό σουτ να «γράφει» το 4-0.

Ο Βόλος απάντησε με μία κεφαλιά του Μάντζη στο 74΄, όμως πέρασε άουτ, στην πιο καλή ευκαιρία της ομάδας της Μαγνησίας στο δεύτερο μέρος. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκάμα μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυντικών και κατέληξε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Φετφατζίδης προσπάθησε να χριστεί σκόρερ όμως το δυνατό σουτ έδιωξε σε κόρνερ ο Γκαραβέλης.

Άρης (Ένινγκ): Κούεστα, Βέλεθ (66΄Μπα), Δεληζήσης, Ρόουζ, Κόρχουτ, Σάσα (66΄Μπακούτσης), Τόνσο, Λάρσον, Φετφατζίδης, Γκάμα, Ιντέγε (56΄Μαρτίνες)

Βόλος (Φεράντο): Γκαραβέλης, Τσίκα (74΄Μήτογλου), Διαμαντής, Ντεντάκης, Φεράρι, Μαξ, Μπαλογιάννης, Μουνίθ (69΄Κυζιρίδης), Τσαούσης, Τόρες (66΄Λύρατζης), Μάντζης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.