Οργή Μυροφορίδη: «Κλείνουν τα γήπεδα και τα παιδιά μας μαθαίνουν όλη μέρα στο tablet»

Metrosport Team07 Ιανουαρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Παύλος Μυροφορίδης.

Ο τεχνικός διευθυντής των Χανίων, με θητεία σε Άρη και Ηρακλή, μίλησε για την κατάσταση στη Super League 2 και τις μικρότερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επίσης υποστήριξε ότι ο Άρης θα τερματίσει στην πρώτη τριάδα καθώς δεν τον πείθουν φέτος ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ.  

Μεταξύ άλλων, ο Παύλος Μυροφορίδης δήλωσε: 

Για την αγωνιστική απραξία στις μικρότερες κατηγορίες του ποδοσφαίρου: «Αυτό που γίνεται ξεπερνά τα όρια. Έγινε η κλήρωση του Κυπέλλου, ας μην παίξουμε ποτέ. Ζήτησαν κάποια πράγματα, τα τηρούμε. Δεν γίνεται η άλλη πλευρά να μην τα τηρεί. Έχει μείνει 10 μήνες αυτή η κατάσταση. Πρέπει να σταματήσει το κρυφτό. Σίγουρα οι λοιμωξιολόγοι ξέρουν τη δουλειά τους αλλά είναι πιο αντρικό να πεις «τότε θα παίξετε» η «δε θα παίξετε ποτέ». Ζούμε σε θέατρο του παραλόγου. Στα σούπερ μάρκετ ο κόσμος είναι ο ένας πάνω στον άλλο, δεν ξέρεις ποιος έχει κάνει τεστ. Εμείς κάνουμε τεστ κάθε βδομάδα, μας έχουν ελεγμένους από παντού».

Για ποιον λόγο εκτιμά ότι συμβαίνει αυτό: «Ποιος ξέρει; Κάνω υπομονή 2-3 μέρες και μετά θα πω πιο χοντρά πράγματα. Κάποτε πρέπει όλοι να αντιλαμβάνονται που είναι τα όρια. Αν δεν τα τηρούσαμε δε θα μπορούσαμε να πούμε κάτι, δε θα μιλούσαμε. Είναι 30 οργανισμοί με τεστ. Είναι η Super League 2, η Football League, η Γ’ Εθνική. Σταμάτησαν ακαδημίες, οκ έχουν δίκιο είναι δύσκολο να ελεγχθούν τόσα παιδιά. Αλλά έτσι δε θα αγαπήσουν τον αθλητισμό, θα είναι όλη μέρα στα tablet. Δημιουργούμε υποτακτικούς, με εξοργίζει αυτό».

Για το ματς του Άρη με τον Βόλο και ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό: «Αν είναι ο Άρης που ξέρουμε, θα κερδίσει. Αν είναι ο Άρης της Λαμίας, δεν θα κερδίσει. Ο Άρης δεν πήγε στη Λαμία, έμεινε στο 2020. Καμία φορά είναι και η τύχη. Ο Ολυμπιακός δεν είναι καλός αλλά έχει και τύχη. Στον Απόλλωνα με τον Παναθηναϊκό έγιναν όργια, τέρατα. Πήγε το παιδί στο νοσοκομείο και το έβγαλαν επιθετικό φάουλ. Ο Άρης θα παραμείνει ψηλά γιατί μου δείχνει ότι πέρα από την παραφωνία της Λαμίας, δεν με πείθουν ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε η ΑΕΚ. Αν ο ΠΑΟΚ κοιτάξει να κυνηγήσει το πρωτάθλημα φέτος, θα το χάσει και του χρόνου. Δημιουργούν ομάδες για το μέλλον. Πριν από 2 χρόνια πήρε πρωτάθλημα και διέλυσε την ομάδα. Παγκόσμιο φαινόμενο, το ίδιο και η ΑΕΚ. Ο Άρης θα είναι στην πρώτη τριάδα, είναι καλή ομάδα σφιχτή αμυντικά και μπορεί και παίρνει τα ματς».

Για τον Άκη Μάντζιο: «Ο Μάντζιος είναι μεγάλος προπονητής. Τι επίπεδο είχε στις προηγούμενες ομάδες του και τώρα στον Άρη. Όταν πας να σώσεις μια ομάδα πρέπει κι εκεί να κάνεις πρωταθλητισμό. Κάθε προπονητής, παίκτης, διοίκηση, φέτος έχει ένα άλλοθι, παίζει σε άδεια γήπεδα. Ένας παίκτης μπορεί να γιγαντώνεται με τον κόσμο αλλά αυτός μπορεί και να τον καταπιεί. Μην ξεχνάμε ότι υπήρχαν γεμάτα γήπεδα, τώρα δεν το βλέπουμε αυτό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.