Ορφανός: «Πρότεινα ο ΠΑΟΚ να μπει στο Ταμείο Ανάκαμψης για τη Νέα Τούμπα»

Metrosport Team18 Ιουνίου 2021

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη Είναι Το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για το έργο της Νέας Τούμπας, τη διάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και την πρόταση που κατέθεσε για μερική χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη ανακαίνιση του «Κλεάνθης Βικελίδης» από τον Άρη

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την μελέτη για το έργο της Νέας Τούμπας:

«Τα στοιχεία που έχουν έρθει ως τώρα δείχνουν μια καλή προσέγγιση του θέματος. Θέλει προσοχή στις αναλυτικές μελέτες που θα γίνουν από εδώ και πέρα. Αυτό υπολογίζεται ως τον Οκτώβρη, με το προεδρικό Διάταγμα και το γενικότερο καθεστώς νομιμότητας για να προχωρήσει η διαδικασία. Θα προβλέπονται όλες οι διατάξεις του ρημοτομικού σχεδίου της περιοχής και το πώς αξιολογούνται τα υπόλοιπα κτήρια που βρίσκονται, τα σχολεία και το κολυμβητήριο που δίνεται αργότερα η δυνατότητα να γίνει κλειστό. Έχει φτάσει στην τελική του φάση. Τους επόμενους μήνες θα γίνει προεδρικό διάταγμα, άρα έπειτα θα δούμε την αναλυτική μελέτη γηπέδου, ασφάλειας και κυκλοφοριακού».

Για τη σημασία που έχει και για την περιοχή το έργο:

«Είναι ένα ενδιαφέρον σχέδιο, όχι μόνο ποδοσφαιρικά για τον ΠΑΟΚ που είναι το τεράστιο θέμα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή που θα δώσει ώθηση σε μικρούς ή μεγαλύτερους επιχειρηματίες να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα. Θέλει προσοχή να αποφευχθούν λάθη που θα μας φέρουν προς τα πίσω, αλλά πηγαίνει πολύ καλά το θέμα».

Για την πρόταση που έκανε να συμπεριληφθεί το έργο στο ταμείο Ανάκαμψης:

«Έκανα μια πρόταση: Θύμισα στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2004-05 έγινε το Καραϊσκάκη που δόθηκε στη χρήση για 49 χρόνια στον Ολυμπιακό. Έγινε με χρήματα του Ολυμπιακού. Πήραν το χώρο και όλη η χρηματοδότηση ήταν δική του. Όταν έκανε την πρόταση έγινε και για τους γύρω δρόμους. Ακολούθησε η περίπτωση της ΑΕΚ που πήρε κάποια χρήματα του Δημοσίου από την Περιφέρεια ως οικονομική ενίσχυση. Ο Παναθηναϊκός ακολούθησε το μοντέλο ανταλλαγής και η ισορροπία θα βοηθήσει κι αυτόν. Είπα ότι ο ΠΑΟΚ δικαιούται να μπει στην κατηγορία ομάδων που μπορεί να χρηματοδοτηθεί σ’ ένα μέρος. Να στηριχθεί από το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε και ευκολότερα να γίνει και ενδεχομένως να συμπεριλάβει παραπάνω έργα, αν δεν ήταν στυγνά να γίνει μόνο γήπεδο. Είναι ευκαιρία να γίνει μια ευρύτερη ανάπλαση της περιοχής».

Για το αν υπήρξε συζήτηση και για την αναβάθμιση του «Κλ. Βικελίδης»:

«Έγινε κουβέντα για το γήπεδο του Άρη. Ήταν Ολυμπιακό έργο, δεν προχωρούσε και με παρέμβασή μου, έγινε η κερκίδα που είχε κατεδαφιστεί, έγινε υποβάθμιση του αγωνιστικού χώρου για να μεγαλώσει η χωρητικότητα και τα κολυμβητήριο και κλειστό γυμναστήριο. Αν ο Άρης βάζει στο μυαλό του σχεδιασμό ανακαίνισης του γηπέδου, χαίρομαι να υπάρχει ενδιαφέρον, ώστε να κάνει το επόμενο βήμα και να μας βρει συμπαραστάτες σε κάθε φάση. Αν είμαστε μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.