Ορφανός: «Οι κινήσεις του ΠΑΟΚ δικαιολογούνται στο πλαίσιο της οικονομικής εξυγίανσης»

Metrosport Team20 Ιανουαρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Κώστας Ορφανός όπου και κλήθηκε να σχολιάσει τις μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ αλλά και το πλάνο της ομάδας με τον «βραχνά» του Financial Fair Play.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τις αποχωρήσεις στον ΠΑΟΚ και για το πλάνο της ομάδας: «Όλα αυτά δικαιολογούνται στο πλαίσιο της οικονομικής εξυγίανσης που εξαγγέλθηκε από την αρχή. Διαφορετικά δεν θα τα δικαιολογούσαμε απόλυτα διότι ο ΠΑΟΚ είναι στην διεκδίκηση κάποιων στόχων. Θα ήταν περίεργο διαφορετικά, να τα συζητάμε αυτά τέτοια εποχή. Συνήθως αυτά γίνονται το καλοκαίρι, ώστε να καλυτερεύσεις τις αγωνιστικές σου συνθήκες. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της οικονομικής εξυγίανσης, αυτές οι κινήσεις είναι δικαιολογημένες. Αν οι υπεύθυνοι κρίνουν τώρα πως χρειάζονται κάποιες κινήσεις, τότε θα γίνουν. Διαφορετικά ας μην περιμένουμε κάτι συνταρακτικό. Ήρθε δανεικός ο Κρμέντσικ, σε τέτοιες λύσεις θα πάει η ομάδα».

Για την διαφοροποίηση των στόχων με βάση τα προσεχή αποτελέσματα: «Ο ΠΑΟΚ λένε πως θα κλείσει μετά από αυτές τις κινήσεις των κύκλο της οικονομικής εξυγίανσης. Δεν περιμένω κάτι συνταρακτικό ακόμη και αν έρθουν καλά αποτελέσματα. Αυτή την περίοδο είναι δύσκολο να βρεις κάτι ιδιαίτερο αν δεν το πληρώσεις ακριβά. Να πάρεις δηλαδή έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή ο οποίος θα είναι σίγουρα καλύτερος από αυτούς που ήδη έχεις».

Για το αν ο ΠΑΟΚ πρέπει να συνεχίσει δηλαδή αυτή την πολιτική: «Πρέπει ναι. Αν συνέβαινε κάτι διαφορετικά θα ήταν αντιφατικό σχετικά με αυτό που έχει κάνει ήδη η ΠΑΕ. Από την στιγμή που αποδεχτήκαμε την κατάσταση, θα μας ξάφνιαζε κάτι διαφορετικό».

Για τα νέα παιδιά στον ΠΑΟΚ: «Οι ακαδημίες στον ΠΑΟΚ είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα αλλά δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο σε αυτές για την ενίσχυση μια ομάδα με στόχους. Πρέπει να παίρνουμε τα παιδιά από τις ακαδημίες αλλά δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο εκεί. Ειδικά ο Γκαρσία γνωρίζει όλο το έμψυχο υλικό, τουλάχιστον σε αυτή την περίοδο θα γίνει η κατάλληλη εκμετάλλευση. Προφανώς πρέπει να ανεβάζουμε παιδιά από τις ακαδημίες».

Για το αν θα πρέπει η ομάδα να χτιστεί από τα δικά του παιδιά χωρίς πωλήσεις: «Το στοίχημα είναι να μπορεί να διεκδικήσει τίτλους. Κανένας δεν αποδέχεται ο ΠΑΟΚ να είναι το αουτσάιντερ ή ο… φτωχός συγγενής. Αν αυτά τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το επίπεδο, προφανώς και πρέπει να είναι αυτή η πολιτική. Αμφισβητεί κανείς πως ο Τζόλης πρέπει να είναι βασικός; Τα ίδια τα παιδιά αποδεικνύουν στο χορτάρι τι μπορούν να κάνουν. Χωρίς την διεκδίκηση τίτλων, η υπομονή είναι αδύνατη».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.