Ορφανός: «Ο Σαββίδης θα αποφασίσει αν δώσει τα 100 εκατ. ή θα περιμένει το Μουντιάλ»

Metrosport Team06 Ιουνίου 2023

Αναφορικά με τη Νέα Τούμπα και το πλάνο μέσω... Μουντιάλ, μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος υπογράμμισε ότι κατά τη θητεία του και λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, είχαν δαπανηθεί περίπου 10 εκατομμύρια για εργασίες στην Τούμπα.

Αρχικά ανέφερε: «Εκείνη την εποχή είχαν γίνει περίπου 150 έργα στην ευρύτερη περιοχή, όπως το γήπεδο του ΠΑΟΚ , του Άρη, το Καυτατζόγλειο. Ενώ τώρα φαίνεται ένα οργανωμένο σχέδιο για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, βλέπουμε ότι περιμένουμε να ωφεληθούμε από αυτό το σχέδιο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, προεξάρχοντος της Σαουδικής Αραβίας».

Ενώ πρόσθεσε: «Κατά τη δική μου οπτική, αν η απόφαση για την ανάθεση των αγώνων είναι σύντομα, μέσα στο 2024, λες ας περιμένω για τα 100 εκατομμύρια που χρειάζονται ώστε να δημιουργηθεί η Νέα Τούμπα, καθώς ότι χρειαζόταν να γίνει έχει γίνει, από πλευράς εγγράφων. Η Ελλάδα το θέλει ως διοργανώτρια χώρα, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη, είτε αναλάβουμε είτε όχι την διοργάνωση των αγώνων».

Για το τι θα συμβούλευε τον Ιβάν Σαββίδη: «Θέλω να είμαι ειλικρινής, γιατί δεν ξέρω που βρίσκονται οι διεργασίες. Εκτιμώ ότι ο κ. Σαββίδης θα πρέπει να ξέρει το πόσο σημαντική είναι η υποψηφιότητα της Ελλάδας. Επίσης, θα πρέπει να ξέρουμε το πόσο έτοιμος είναι και ο ίδιος για να δώσει τα 100 εκατομμύρια. Το γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι το πιο ώριμο και θα είναι μέσα σε αυτά που θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις αν συμπεριληφθεί η Ελλάδα στις διοργανώτριες χώρες. Θα πρέπει να αποφασίσει αν θελήσει ο ίδιος ο κύριος Σαββίδης αν θα τρέξει το θέμα του γηπέδου ή αν θα περιμένει τους Σαουδάραβες».

Ενώ ανέφερε: «Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος, φαίνεται ότι πάει καλά, αντιμετωπίζω με ηρεμία τα θέματα και ξέρω πως αντιμετωπίζει ο κόσμος τις καταστάσεις και εμείς αντιμετωπίζουμε όλα τα θέματα με ψυχραιμία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.