Ορφανός: «Ευθύνη του Μητσοτάκη πλέον η πορεία του Αυγενάκη»

Metrosport Team04 Ιανουαρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Ορφανός όπου και μίλησε για την διατήρηση του Λευτέρη Αυγενάκη στην θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού μετά και τον ανασχηματισμό. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως πλέον την ευθύνη για όσα γίνονται πρέπει να την έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τόνισε πως δεν πρέπει ένα άτομο με έναν τέτοιο ρόλο να «γέρνει μόνο προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την διατήρηση του Αυγενάκη στο Υπουργείο: 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον διατήρησε, άρα είναι ικανοποιημένος από την απόδοση του και τον εμπιστεύεται. Δεν μπορώ να το μεταφράσω διαφορετικά. Αυτός τον εμπιστεύεται. Οτιδήποτε άλλο χρεώνεται ή πιστώνεται στον επικεφαλής».

Για τον λόγο που τον διατηρεί παρά τις έντονες φωνές του κόσμου:

«Ίσως γιατί δεν αισθάνονται ότι υπάρχει φθορά. Δεν πιστεύω ότι ένας πρωθυπουργός θα κρατούσε ένα πρόσωπο, παρότι γνωρίζει πως προκαλεί φθορά στον κόσμο και παράπονα. Άρα σημαίνει ότι τον εμπιστεύεται. Η λογική που χρησιμοποιεί ένας πρωθυπουργός είναι ίσως διαφορετική. Όταν επιλέγεις ένα πρόσωπο σε μια θέση έχει και εσύ έναν άγνωστο δρόμο. Όταν όμως τον κρατάς αφού τον έχεις δει 18 μήνες, η ευθύνη είναι καθαρή δική σου. Πλέον έχει αυτός την ευθύνη για τα πρόσωπα που διατήρησε».

Για τα παράπονα προς τις στάσεις που κρατά ο Αυγενάκης:

«Παρακολουθώ, βλέπω τις διαιτησίες, και όλα τα σχόλια που γίνονται. Πάντα υπήρχαν αυτά αλλά το βασικό στοιχείο είναι ότι ο Υπουργός σε τέτοιο ρόλο δεν μπορεί να γέρνει προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Όλοι ξέρουν την δική μου προτίμηση αλλά ποτέ δεν έδωσα την αφορμή να σκεφτούν έτσι για μένα. Το να αφήνεις κάποια πράγματα να αιωρούνται είναι το χειρότερο».

Για την κίνηση του Αυγενάκη να βάλει τον κουμπάρο του στην ΕΕΑ:

«Δεν θα έβαζα κάποιον που θα ήταν τόσο κοντά μου ώστε να φαίνεται πως σπρώχνω εγώ το πράγμα. Θα έβαζα τρίτα άτομα που θα εμπιστευόμουν και θα ήταν πρόσωπα αρκετά μακριά μου».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.