Ορφανός για ανασχηματισμό, Αυγενάκη και ΠΑΟΚ, Άρη

Metrosport Team04 Αυγούστου 2020

Ερωτήματα γεννιούνται σχετικά με τη λειτουργία της ΕΠΟ σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Ορφανός στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» σχολιάζοντας παράλληλα ότι δεν έγινε κάποιος ουσιαστικός ανασχηματισμός απλά προστέθηκαν κάποια πρόσωπα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης: «Δεν έγινε πουθενά αλλαγή. Στην ουσία ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε τρία πρόσωπα και προσπάθησε να καλύψει κάποιο κενό. Έκανε μια ενίσχυση της Κυβέρνησης σε θέματα που προέκυψαν. Εκεί που έκανε κάποιος μεταβολές ήταν δίπλα στον κ. Βρούτση και στον αθλητισμό έχει την ενίσχυση από τον Γεραπετρίτη.

Όταν κάνεις ένα δυνατό ανασχηματισμό, σημαίνει ότι η ομάδα δεν πάει καλά και πρέπει να την αλλάξεις. Ο Πρωθυπουργός είδε τις έρευνες και τις δημοσκοπήσεις που πάνε καλά για τον ίδιο και έχει μια σεβαστή διαφορά και σκέφτηκε γιατί να ανακατέψει τα πράγματα. Εκτιμώ ότι εάν νιώσει πίεση από τα οικονομικά τότε ίσως να προχωρήσει σε αλλαγή ρότας».

Για Γεραπετρίτη - Αυγενάκη: «Είναι μια θέση ισχυρής επιρροής. Επηρεάζεις θετικά ή αρνητικά τους πολίτες για την Κυβέρνηση και εκείνοι επηρεάζουν παραπέρα. Το κομμάτι του ποδοσφαίρου έχει την ισχυρότερη επιρροή. Εγώ έζησα και ήξερα τι ήθελα. Είχα ζήσει το χώρο. Τιμωρούσα όσους ήθελαν να δράσουν κατά του αθλητισμού. Αγαπάω τον αθλητισμό. Έχω θητεύσει στα γήπεδα και πηγαίνω και παίζω στους βετεράνους κάθε Δευτέρα. Για μένα είναι τρόπος ζωής. Δεν με ενδιέφερε ποιος είναι απέναντι. Δεν επέτρεπα σε κανέναν να πάρει το πάνω χέρι πάνω στη δική μου πλάτη».

Για το εάν έπρεπε ο Αυγενάκης να παραιτηθεί: «Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ευαισθησίες. Επέλεξε να έχει τη γενικότερη τακτική. Και μένα δεν μου αρέσει να τον χρεώνουν τόσο φανερά κάπου αλλά θα πρέπει ο ίδιος με συγκεκριμένες κινήσεις να δείξει ότι δεν διαλέγει κανέναν. Δεν καταλαβαίνω πως η ΕΠΟ με επιρροές από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και άλλους πως δεν λειτουργεί αντισταθμιστικά σε αυτή τη διαδικασία.

Το κομμάτι της διαιτησίας είναι βασικό. Ο ΠΑΟΚ έκανε μια τεράστια προσπάθεια, συνεργάστηκε με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό για να φέρει μια ισορροπία και τέσσερα χρόνια αργότερα παρατηρούμε η Θεσσαλονίκη να διαμαρτύρεται γιατί είναι πίσω. Εάν θελουν οι Θεσσαλονικείς να δυναμώσουν την παρουσία τους να είναι έτοιμοι να κάνουν τα επόμενα βήματα σε κάθε φάση. Ο ΠΑΟΚ έχει στήσει μια ομάδα με προσωπικότητα και έχει πρόθεση για ψηλά. Μου άρεσε και ο Άρης φέτος που χωρίς χρήματα είχε καλή παρουσία βγήκε και Ευρώπη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.