Ορεξάτος ο Χάρντεν, έγραψαν ιστορία Ουέστμπρουκ και Νικς

Γιώργος Πετρίδης01 Ιανουαρίου 2021

Με επτά αγώνες έπεσε η αυλαία του 2020 στο ΝΒΑ. Μία χρονιά πολύ δύσκολη και ιδιαίτερη και για το κορυφαίο Πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο.

Οι Ρόκετς χάρη στις προσωπικές ενέργειες του Τζέιμς Χάρντεν νίκησαν τους Κινκς με 122-119 και έφτασαν στην πρώτη τους επιτυχία στη νέα σεζόν μετά το αρχικό 0-2. Ο «μούσιας» που περιμένει τις εξελίξεις στο θέμα της ανταλλαγής του, έκανε πολύ καλό παιχνίδι με 33 πόντους, έξι ριμπάουντ και οχτώ ασίστ.

Για τους Ρόκετς ο Κρίστιαν Γουντ είχε 21 πόντους και έγινε ο τρίτος παίκτης μετά το 1960 που δεν έγινε ντραφτ και που σημείωσε 20+ πόντους στα τρία πρώτα ματς της σεζόν. Οι πρώτοι δύο ήταν ο Μόουζες Μαλόουν και ο Κόνι Χόκινς.

Επιτέλους νίκη για τους Ράπτορς μετά το αρχικό 0-3. Με κορυφαίο τον Φρεντ ΒανΒλιτ που είχε 25 πόντους, πέντε ριμπάουντ και επτά ασίστ επιβλήθηκαν των Νικς με 100-83.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι βασικοί των Νικς μέτρησαν 0/23 τρίποντα, τα περισσότερα άστοχα από την πρώτη πεντάδα μιας ομάδας στην ιστορία του ΝΒΑ ενώ το δίδυμο Ρέτζι Μπούλοκ (0/9) και Αρ Τζέι Μπάρετ (0/8) έγινε το πρώτο με τουλάχιστον 0/8 στην ιστορία!

Ο Ντέβιν Μπούκερ «υπέγραψε» το διπλό των Σανς επί των Τζαζ με 106-95, έχοντας 25 πόντους και πέντε ασίστ. Από την άλλη πλευρά ο Ρούντι Γκομπέρ είχε 18 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Εύκολη νίκη σημείωσαν οι Πέλικανς επί των Θάντερ με 113-80, κρατώντας τους αντιπάλους τους στην τέταρτη περίοδο στους επτά πόντους! Ο Λόνζο Μπολ είχε 16 πόντους, οχτώ ριμπάουντ και εννιά ασίστ.

Οι Μπουλς βύθισαν ακόμη περισσότερο τους Ουίζαρντς που είναι πια στο 0-5. Οι «ταύροι» έφτασαν στην επικράτηση στην πρωτεύουσα με 133-130, με 28 πόντους και 12 ριμπάουντ του Ότο Πόρτερ τζούνιορ.

Για τους Ουίζαρντς ο Ράσελ Ουέστμπρουκ μοιάζει «σαν την καλαμιά στον κάμπο». Είχε σήμερα 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ για να γίνει ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία, μετά τον Όσκαρ Ρόμπερτσον, που έφτασε σε triple-double στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της σεζόν!

Τέλος οι Μάτζικ υποχρεώθηκαν στην πρώτη ήττα τους στο Πρωτάθλημα. Τους νικήσαν οι Σίξερς με 116-92. Ο Τζόελ Εμπίντ είχε 21 πόντους και εννιά ριμπάουντ για τους νικητές ενώ ο Νίκολα Βούτσεβιτς είχε 19 πόντους και 10 ριμπάουντ για τους γηπεδούχους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.