Ωραιόκαστρο: Παρέμβαση εισαγγελέα για περιστατικά βίας σε λύκειο

Metrosport Team22 Δεκεμβρίου 2021

Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενός λυκείου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης για περιστατικά βίας που συνέβησαν στο σχολείο μεταξύ των μαθητών του 1ου και του 2ου Λυκείου της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για πιθανή τέλεση των αδικημάτων της διατάραξης λειτουργίας Δημόσιας Υπηρεσίας και της απόπειρας παράνομης βίας, καθώς έχουν υπάρξει συμπλοκές μεταξύ των μαθητών των Λυκείων αλλά και απειλές κατά καθηγητή.

Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία θα φέρει εις πέρας η αστυνομία, θα κληθούν να καταθέσουν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Τα περιστατικά βίας στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν από τη συμπλοκή μαθητών από τα δύο σχολεία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από τους μαθητές και να διακομιστεί στο νοσοκομείο ενώ στο σημείο κλήθηκε αστυνομία και οι γονείς υπέβαλαν μηνύσεις.

Αυτά συνεχίστηκαν όταν ομάδα μαθητών εισέβαλε με κουκούλες full face την ώρα του μαθήματος ενός τμήματος της Β’ τάξης στο 1ο Λύκειο. Σύμφωνα με το voria.gr, οι… κουκουλοφόροι προπηλάκισαν την καθηγήτρια και μετά είπαν ότι το έκαναν για φάρσα σε έναν από τους μαθητές της τάξης.

Ακόμη, σημειώθηκε ένα περιστατικό, αυτή τη φορά μεταξύ μαθητή και καθηγητή. Ειδικότερα, ο μαθητής του 1ου Λυκείου μπήκε στο προαύλιο του 2ου Λυκείου και κάπνιζε, προκαλώντας την αντίδραση ενός καθηγητή. Όταν του έκανε παρατήρηση και του ζήτησε να του δώσει το ηλεκτρονικό του τσιγάρο, ο μαθητής αντέδρασε έντονα ενώ ένας άλλος του επιτέθηκε φραστικά και του είπε ότι «θα το λύσουν το θέμα και εκτός σχολείου», απειλώντας τον.

Μετά από όλα αυτά, δεκαμελής ομάδα μαθητών προσπάθησε να προχωρήσει στην κατάληψη του 1ου Λυκείου απαγορεύοντας την είσοδο όλων, μαθητών και καθηγητών, στο σχολείο. Όταν οι γονείς αντέδρασαν και ο διευθυντής πήγε να μπει στον χώρο, ένας μαθητής τον έπιασε από το χέρι και τον έσπρωξε.

Πηγή: Newsit.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.