Ωρα τελικού για τον Αρη με φόντο το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Metrosport Team08 Μαΐου 2022

Για τον Αρη, ο αποψινός αγώνας με τον Ολυμπιακό στο “Κλεάνθης Βικελίδης” έχει χαρακτήρα τελικού καθώς σε περίπτωση νίκης οι Κιτρινόμαυροι θα αποκτήσουν (ξανά) πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους δεδομένου ότι σήμερα (στις 19:30) η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο Ο.Α.Κ.Α.

 Συνεπώς, οι ήδη λεπτές βαθμολογικές ισορροπίες μεταξύ της 3ης και της 5ης θέσης μπορεί ν’ αλλάξουν, και ο Αρης εφόσον κάνει την υπέρβαση απέναντι στους Ερυθρόλευκους μπορεί να βρεθεί πάλι σε θέση Ευρώπης.

Η προετοιμασία των Κιτρινόμαυρων ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με τον Χερμάν Μπούργος να μην υπολογίζει τελικά ούτε στον Λούκας Σάσα (μυϊκό πρόβλημα), ούτε και στον Κριστιάν Γκάνεα (πρόβλημα στο γόνατο). Επιπλέον, ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαχείριση της απουσίας του τιμωρημένου Αμπουμπακάρ Καμαρά από την κορυφή της επίθεσης καθώς για πρώτη φορά επί της θητείας ο Αργεντινός δεν θα έχει στο πλάνο του τον Μαυριτανό φορ.

 Οπότε έχει ενδιαφέρον η αντίδραση της ομάδας δίχως τον βασικό της φορ, σε ένα 90άλεπτο υψηλών απαιτήσεων όπου θα χρειαστεί από τους Κιτρινόμαυρους να υπερβάλουν εαυτούς και να ανταποκριθούν απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που μπορεί να εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο του Πρωταθλητή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι στο “Κλ. Βικελίδης” θα παρουσιαστεί αδιάφορος. Εκτός αποστολής για τον Αρη έμειναν επίσης οι Λόπεθ, Ντένις και Λούμορ. Αντίθετα σε αυτήν συμπεριλήφθηκαν ξανά μετά από καιρό οι Ασλανίδης και Σάκιτς .

Η προϊστορία

Ο Αρης επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στον εντός έδρας αγώνα της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος και πανηγύρισε μετά από 12 χρόνια νίκη κόντρα στους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι είχαν νικήσει τα 10 από τα τελευταία 13 παιχνίδια εντός ή εκτός έδρας. Από καταβολής της Α’ Εθνικής σε 60 αγώνες Πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκης ο Αρης μετράει 17 νίκες, ο Ολυμπιακός 21 και 22 έληξαν ισόπαλοι. Στον αγώνα του α’ γύρου στα play off ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 στο Καραϊσκάκης, με τον Αρη να έχει πολλά παράπονα (δικαιολογημένα) από τη διαιτησία.

Οι πιθανές συνθέσεις

Ο Χερμάν Μπούργος σκέφτεται να παρατάξει τους Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Ιτούρμπε, Ματίγια, Ντουκουρέ, Γκάμα, Πάλμα, Μαντσίνι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να αρχίσει τους Κρίστινσον, Ανδρούτσο, Κίνκουε, Μπαγκαλιάνη, Κίτσο, Μπουχαλάκη, Καρβάλιο, Αγκιμπού, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Τικίνιο

Διαιτητής ορίστηκε ο Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας) με βοηθούς τους Μπαουξμπάουμ (Αν. Αττικής) και Μεϊντάνα (Αχαϊας). Τέταρτος θα είναι ο Τζοβάρας Γιώργος (Φθιώτιδας).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.