Ώρα αγωνιστικής ανασύνταξης στον ΠΑΟΚ!

Metrosport Team05 Νοεμβρίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Μπορεί αρκετοί παίκτες, όπως έχουν αναφέρει σε δηλώσεις τους, να έχουν αντιληφθεί την δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί τόσο οι ίδιοι όσο και η ομάδα τους. Με μόλις 16/30 πόντους στο ενεργητικό του ο ΠΑΟΚ δείχνει να μην έχει αγωνιστική ταυτότητα με αποτέλεσμα ο οποιοσδήποτε αντίπαλος να θεωρεί ότι εύκολα ή δύσκολα μπορεί να του προξενήσει ζημιά. 

Δυστυχώς αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι ότι ο Δικέφαλος παρά το μεγάλο μπάτζετ που διαθέτει, μέσα στο γήπεδο προσαρμόζει την απόδοσή του ανάλογα με τον αντίπαλο που έχει απέναντί του. Αυτό συνέβαινε κυρίως μέχρι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όπου οι ελλείψεις σε δυναμικό δεν ήταν μαζεμένες. Κανένα από τα παιχνίδια του δεν ήταν με διαφορά στο σκορ είτε υπέρ του είτε κατά του. 

Όσο όμως προχωρούσε ο καιρός μια μεταβλητή την οποία λίγοι την περίμεναν ήρθε να αποτελειώσει σχεδόν την όποια προοπτική είχε η ομάδα. Το «σχεδόν» μπαίνει διότι οι 14 βαθμοί διαφορά δεν αφήνουν κανένα ρεαλιστικό σενάριο προσέγγισης της πρώτης ή έστω της δεύτερης θέσης να υφαίνεται στο μυαλό των υπευθύνων του αγωνιστικού τμήματος. Η μεταβλητή αυτή έχει να κάνει με τους πολλούς τραυματισμούς που δεν είναι φαινόμενο που υφίσταται μόνο ο ΠΑΟΚ. Οι συνθήκες τις τελευταίες 3 χρονιές υποχρέωσαν όλους τους παίκτες να ζορίσουν πολύ τους οργανισμούς τους με αποτέλεσμα οι τραυματισμοί να βγαίνουν σωρηδόν για όλες τις ομάδες. Όμως «αυτοί» επηρέασαν τις ομάδες που δεν ήταν έτοιμες, που δεν είχαν βάθος στον πάγκο και δεν διέθεταν εναλλακτικές λύσεις. 

Στον ΠΑΟΚ ιδιαίτερα ακόμη και οι βασικοί δεν δίνουν εντύπωση ότι αποτελούν πρώτες λύσεις με αποτέλεσμα στα τελευταία 27 παιχνίδια ο ΠΑΟΚ να έχει κάνει 5 νίκες. Αυτό το νούμερο δεν θα το άντεχε κανείς παίκτης, κανένας ποδοσφαιριστής και ίσως καμία διοίκηση. Όμως το παρελθόν και δη η εγγύηση και αγάπη του κ. Σαββίδη αποτελούν το αντίβαρο που δίνει πίστωση στο αγωνιστικό τμήμα να συνεχίσει. Βέβαια δεν φτάνει οι παίκτες να το λένε αλλά πρέπει να το υποστηρίζουν και αγωνιστικά. 

Τα Γιάννενα θα έρθουν για τη νίκη. Έχουν ελλείψεις. Αυτό δε σημαίνει τίποτε διότι και ο Αστέρας ήρθε με 9 ελλείψεις και για κάποια δευτερόλεπτα δεν πήρε τη νίκη. Κατά συνέπεια τούτη την στιγμή δε μετρά ούτε το χτίσιμο, ούτε η καλύτερη απόδοση, ούτε οι υποσχέσεις. Ο ΠΑΟΚ επιβάλλεται να παίρνει το αποτέλεσμα όπως έκανε στην εποχή Σάντος μέχρι να ενισχυθεί. Όλα τα άλλα είναι περισσευούμενα διότι αν δε συνέρθει η ομάδα θα δούμε και χειρότερα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.