Όπως συνδράμει η κυβέρνηση για τη Νέα Τούμπα έτσι να λύσει και το θέμα του Καυταντζογλείου

Δημήτρης Κανελλάκης11 Νοεμβρίου 2021

Θέλω εξαρχής να ξεκαθαρίσω κάτι: δεν γνωρίζω, πραγματικά, ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι έχει περάσει τόσος πολύς καιρός και δεν έχει καταστεί δυνατό να βρεθεί μια φόρμουλα συνεννόησης ανάμεσα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την Επιτροπή Διοίκησης του Καυταντζογλείου, ώστε, όταν όλα θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η κατασκευή της Νέας Τούμπας, να μετακομίσει εκεί ο ΠΑΟΚ.

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να κατανοήσω ποιο είναι το πρόβλημα. Αδυνατώ να αντιληφθώ αν πρόκειται για ένα τεχνικής φύσης ζήτημα που μπλοκάρει τις εξελίξεις ή αν είναι κάτι πιο ουσιαστικό.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς γίνεται, ενώ υπάρχει εκπεφρασμένη η βούληση του ίδιου του πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την κατασκευή της Νέας Τούμπας, και η εντολή του για την παροχή όλων των απαραίτητων διευκολύνσεων ώστε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια και καθυστερήσεις σε επίπεδο κρατικού μηχανισμού, αυτό να μην περιλαμβάνει και την μετεγκατάσταση του ΠΑΟΚ.

Δεν γίνεται, δηλαδή, ο πρωθυπουργός να ανάβει το πράσινο φως ώστε να λυθούν όλα τα ζητήματα ως την έκδοση των αδειών για την κατασκευή της Νέας Τούμπας και να μην ισχύει το ίδιο, ως προς τις προθέσεις του, και για τον χώρο που θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ όσο θα κατασκευάζεται το νέο γήπεδό του.

Και το λέω αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να πάει σε ένα ιδιωτικό γήπεδο, αλλά σε ένα γήπεδο που ανήκει στο Κράτος, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Άρα, όπως με το Κράτος συνομιλεί ο ΠΑΟΚ για όσα χρειάζονται προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κατασκευής νέου γηπέδου, έτσι και για την μετακόμιση στο Καυτατζόγλειο.

Δεν μπορεί στη μία περίπτωση το Κράτος να είναι φιλικό και συνεργάσιμο και στην άλλη να μην είναι. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό.

Είδα χθες τις δηλώσεις στην ΕΡΤ 3 της κυρίας Γούλα, της προέδρου του Καυτανζογλείου και το άνοιγμα που επιχείρησε να κάνει προς την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Δεν ξέρω αν η κ. Γούλα είναι το πρόβλημα, αν κάποιοι χειρισμοί της ήταν τέτοιοι που μπέρδεψαν τα πράγματα και προκάλεσαν την αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αν υπάρχει κάποια κωλυσιεργία σε επίπεδο γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, ή συμβαίνει κάτι άλλο.

Ότι κι αν συμβαίνει, πάντως, πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί, να διευθετηθεί και να λυθεί. Με καθαρές εξηγήσεις ανάμεσα στους εμπλεκόμενους και συγκεκριμένες συμφωνίες...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.