Όπως... έστρωσε έτσι θα κοιμηθεί ο ΠΑΟΚ, είναι αναπόφευκτο

Δημήτρης Κανελλάκης24 Οκτωβρίου 2020

Το έχω ξαναγράψει: δεν θα είναι εύκολη αυτή η σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Εγιναν πολλά πράγματα που είναι δύσκολο να τα κατανοήσει κάποιος και να συμφωνήσει.

Ο ΠΑΟΚ συνεχώς αποδυναμώνεται. Αυτό ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2019 και το καλοκαίρι του 2020 συνεχίστηκε.

Το ρόστερ δεν είναι προδιαγραφών αντίστοιχων με τα ρόστερ που είχε πριν από δύο, τρία, τέσσερα χρόνια. Ο προπονητής δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του κόσμου.

Ετυχε ισοπεδωτικής κριτικής ο Φερέιρα στα τέλη της προηγούμενης σεζόν κι ήταν η απόφαση παραμονής του άλλο ένα από τα θέματα που έκαναν τον κόσμο να μην ξέρει τι να σκεφτεί για τον σχεδιασμό του ΠΑΟΚ.

Νομοτελειακά είναι ο πρώτος εναντίον του οποίου ασκούν κριτική άπαντες, μετά από κάθε αρνητικό αποτέλεσμα. Οπως καλή ώρα μετά την ισοπαλία με την Ομόνοια, ή για τις επιλογές του στο ματς με την ΑΕΚ και τα αντανακλαστικά του στη διαχείριση των δυνατοτήτων που του δίνονται για να αλλάξει ένα παιχνίδι με κάποιες κινήσεις.

Σε ό,τι με αφορά, δεν πιστεύω ότι με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο δίμηνο, μπορεί ο ΠΑΟΚ να προχωρήσει αυτή την σεζόν και να διερευνήσει αν είναι εφικτό να χτίσει μια ομάδα που φέτος μπορεί να μην πετύχει κάτι το ιδιαίτερο αλλά για τα επόμενα χρόνια θα είναι ικανή να διεκδικεί με αξιώσεις τους τίτλους.

Δεν είναι ομάδα ο ΠΑΟΚ που μπορεί ο κόσμος του, τα media, να κάνουν υπομονή, να μην πέφτουν πάνω στον προπονητή, κατά κύριο λόγο, αλλά και τους παίκτες, να ζητάνε την κεφαλή τους επί πίνακι μετά από κάθε αρνητικό αποτέλεσμα.

Ειδικά έτσι όπως... καλοέμαθαν τα χρόνια του Σαββίδη, πώς να δεχτούν ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην είναι διεκδικητής των τίτλων, πώς να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι θα υπάρχουν πολλά παιχνίδια στα οποία η ομάδα τους δεν θα παίζει καλά, δεν θα κερδίζει.

Αυτή η στροφή, ο τρόπος με τον οποίον έγινε, τα δεκάδες ερωτηματικά, που, ασφαλώς και δεν απαντήθηκαν στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του Ρέμπε, λειτουργούν υπονομευτικά για τον ΠΑΟΚ, ναρκοθετούν τις προοπτικές του και απειλούν να οδηγήσουν σε αποτυχία την σεζόν.

Μακάρι ψεύτης να βγω, αλλά νομίζω ότι αυτή η σεζόν δεν σώζεται. Αυτός ο σχεδιασμός δεν διορθώνεται... Θα τον κουβαλάει η ομάδα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, ό,τι μπορεί να σημαίνει για τις -όποιες- επιδιώξεις της αυτή την σεζόν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.