Όποιος δεν έχει μυαλό...

Αρις Νικολάκης11 Αυγούστου 2021

… Έχει ποδάρια. Και στην περίπτωση μας; Φτερά! Δεν είχε μυαλό ο «δικέφαλος» στο Δουβλίνο. Κι είναι αναγκασμένος να πετάξει πολύ ψηλότερα στη Θεσσαλονίκη. Για να πάρει την πρόκριση κόντρα στην Μποέμιαν. 

Με άλλα λόγια; Στριμωγμένος στα σκοινιά είναι ο ΠΑΟΚ μετά το νοκ ντάουν της ιρλανδικής ομάδας. Και μόνο με νοκ άουτ της ελληνικής δε θα βαδίσει στον δρόμο τον οποίο χάραξαν οι αποτυχίες Άρη κι ΑΕΚ. Για το νοκ άουτ ο ΠΑΟΚ πρέπει να αλλάξει πολλά. Για να μην πούμε – και δεν το λέμε – πως πρέπει να τα αλλάξει όλα. Συγκριτικά φυσικά, με την εμφάνιση της ήττας με 2-1… Δεν έχει πάντως, κι ευρειών διαστάσεων περιθώρια αλλαγών ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Κρέσπο, Ίνγκασον κι Αουγκούστο δεν εντάχθηκαν ακόμη στον πλήρη ρυθμό προπονήσεων. Οι μεταγραφικές υποθέσεις Τζιοβίνκο και Μπάμπα παραμένουν σε εκκρεμότητα. Ο Ουάρντα αποτελεί παρελθόν. Και το πήγαινε-έλα (στη θεωρία βεβαίως, βεβαίως) για τη μεταγραφή του δεν έχει τελειωμό! 

Δίχως τούτο, η ρευστότητα των επιλογών τού Ραζβάν Λουτσέσκου, να αποτελεί ακόμη κι η υποψία συνηγορίας του για την ήττα στο Δουβλίνο. Αν κι εμείς στην συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδουμε περισσότερες ευθύνες στους παίκτες παρά στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Έτσι ή αλλιώς η πρόκριση για τον Κυπελλούχο είναι δρόμος είναι «αλέ». Δεν είναι «ρετούρ» για πολλούς και διαφόρους λόγους. Ο αποκλεισμός θα σημαίνει πρόσκρουση του ΠΑΟΚ σε ύφαλο πριν καλά καλά ξεκινήσει τον πλου του για μία αγωνιστική περίοδο. Κι ορθά πράττουν στην Τούμπα καθώς δεν συζητούν αυτό το ενδεχόμενο. Ναι αλλά… Στα λόγια είχαν την πρόκριση και πριν την ήττα στο Δουβλίνο Μετά; Έγινε κομματάκι δύσκολη για τον ΠΑΟΚ. Ποιόν ΠΑΟΚ όμως; Ανεξάρτητα από όσα σούρνουμε στον ΠΑΟΚ μετά την ήττα… Η ποιοτική διαφορά του με τον Μποέμιαν είναι ηλίου φαεινότερη. Ήταν και στον αγώνα του Δουβλίνου πριν από το σέντρα. Η σκιά του ΠΑΟΚ εκεί – επειδή περί σκιάς του επρόκειτο – δεν επέτρεψε να φανεί. Κι επήλθε η ήττα. Για να τρέχει, κατά πως είπαμε στο ξεκίνημα της άποψης μας, τώρα ο Κυπελλούχος… 

Εάν κι εφ’ όσον ο Ρουμάνος προπονητής βρήκε τα αίτια της κακής εμφάνισης μετά από τη μία καλή προετοιμασία, μπορεί να μην δούμε σοβαρές αλλαγές στην ενδεκάδα. Εάν κι εφ’ όσον δεν τα βρήκε; Δε νομίζουμε, να ρισκάρει με την ίδια ενδεκάδα. Αν κι όλα εξαρτώνται από το επίπεδο ετοιμότητας κάθε παίκτη πέρα από την αξία. Θεωρούμε πάντως, πως οι τρεις αλλαγές στο 66ο λεπτό του αγώνα στο Δουβλίνο είναι σοβαρές υποψηφιότητες για να ξεκινήσουν στον αγώνα της Θεσσαλονίκης. Αν και όλα – εξαρτώνται – από το επίπεδο ετοιμότητας κάθε παίκτη. Κι αυτό, το επίπεδο ετοιμότητας, το γνωρίζει ο προπονητής καλύτερα από τον οποιονδήποτε άλλον… 

Με λίγα λόγια; Μόνον εάν αυτοκτονήσει ο ΠΑΟΚ, θα αποκλειστεί από την Μποέμιαν! Μυαλό φυσικά, δεν είχε στον πρώτο αγώνα. Φτερά οφείλει να έχει στον δεύτερο! ΚΙ έτσι θέμα αυτοκτονίας δεν τίθεται!

ΥΓ 1: Από μηχανής …θεοί για τον ΠΑΟΚ οι Ιρλανδοί! Ερευνούν για τα… απόνερα τού αποκλεισμού από τον κόσμο του. Και κυρίως τις αντιδράσεις του Ιβάν Σαββίδη.

ΥΓ 2: Ξύνονται στην γκλίτσα του τσομπάνου …Ελληνιστί!

ΥΓ 3: Και στάλα εγωισμού να έχει ο ΠΑΟΚ ως σύνολο παικτών και προπονητών… Ε, αυτή η στάλα «διεγείρεται» από τις… έρευνες των Ιρλανδών.

ΥΓ 4: Εμείς βέβαια επιμένουμε. Οι Μποέμιανς ουδεμία σχέση με μποέμ έχουν. Είναι εκ γενετής μαχητές μέχρι εσχάτων – το λέει κι η ιστορία της φυλής του – αν και χαβαλέδες…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.