«Οπλο» οι έμπειροι για τη μεγάλη πρόκριση

Γιώργος Καστάνης18 Αυγούστου 2020

Η πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League αποτελεί τον μεγάλο στόχο του ΠΑΟΚ και για να ξεπεράσει ο Δικέφαλος το εμπόδιο της Μπεσίκτας, πρέπει να δείξει το καλό του, αγωνιστικό πρόσωπο. Ο Φερέιρα ζητά συνεχώς από τους παίκτες του να παραμείνουν προσηλωμένοι και τονίζει προς πάσα κατεύθυνση, πως από την απόδοση του ΠΑΟΚθα κριθούν πολλά, για την έκβαση της αναμέτρησης.

Με δεδομένο πως έχουν γίνει μόνο δύο φιλικά παιχνίδια με τον Βόλο και τον Ατρόμητο και ένα ακόμη ανεπίσημο με την Κ19, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα ακόμη δυνατό φιλικό, πριν από τον αγώνα με την Μπεσίκτας, για να δείξει εκεί ο Φερέιρα τα τελικά του πλάνα. Υπάρχουν όμως αντικειμενικές δυσκολίες, καθώς λόγω του κορωνοϊού, μέχρι χθες το βράδυ, ηταν πολύ δύσκολο να βρεθεί ένας αξιόπιστος αντίπαλος, εντός ελληνικής επικράτειας, προκειμένου να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να προετοιμαστεί ιδανικά.

Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο όπλο του Δικεφάλου για αυτή την ευρωπαϊκή αναμέτρηση θα είναι αφενός η συνοχή της ομάδας και αφετέρου η εμπειρία βασικών παικτών, που είναι «μπαρουτοκαπνισμένοι» και μπορούν να συμπαρασύρουν τους υπόλοιπους για να πετύχουν τον μεγάλο στόχο.

Η εμπειρία παικτών, όπως του Μάτος, του Πέλκα, του Μπίσεσβαρ, του Βαρέλα, του Κρέσπο, του Πασχαλάκη και του προσφάτως αφιχθέντα στην ομάδα Στέφαν Σβαμπ θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην όλη προσπάθεια. Βασιζόμενος στην ωριμότητα αυτών των παικτών που πρωταγωνίστησαν τα τελευταία χρόνια στην κατάκτηση των τίτλων και φυσικά στην αδιαφιλονίκητη εμπειρία του Σβαμπ, μπορεί ο ΠΑΟΚ να πετύχει. Και παράλληλα μπορεί να επενδύσει στον ενθουσιασμό όλων των υπόλοιπων, που έχουν κίνητρο και μπορούν να συνδράμουν στην τελική προσπάθεια. Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει πως κομβικό ρόλο μπορεί να παίξει και ο Γιαννούλης, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή για τον Δικέφαλο, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Μόνο τυχαίο άλλωστε, δεν είναι το έντονο ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων για την απόκτησή του.

Αυτά θέλει ο Φερέιρα

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ γνωρίζει πως σε μικρό χρονικό διάστημα, έως το βράδυ της 25ης Αυγούστου, πρέπει να παρουσιάσει την ομάδα του ετοιμοπόλεμη για την πρόκριση. Επενδύει στην τακτική, ζητά από τους παίκτες να παραμείνουν προσηλωμένοι και συχνά – πυκνά τους επαναλαμβάνει την φράση: «Από εμάς εξαρτάται η πρόκριση στην επόμενη φάση. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα». Χθες ο Πορτογάλος τεχνικός είδε και τον Ροντρίγκο να προπονείται, ενώ και ο Αουγκούστο ανεβάζει ρυθμούς κάτι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.