Ονειρο ζω μην με ξυπνάτε

Γιώργος Καστάνης25 Φεβρουαρίου 2022

Περήφανη πρόκριση στους «16» του Conference League εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ επί της Μίντιλαντ, επικρατώντας με σκορ 5-3 στην διαδικασία των πέναλτι, της Μίντιλαντ, και υπογράφοντας μία επιτυχία που δεν την είχε νιώσει ο ΠΑΟΚτσής, ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε σε επόμενη φάση μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης από την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχε πετύχει κάτι ανάλογο και αυτό το γεγονός καταγράφεται ως ένα μοναδικό επίτευγμα.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε άξια την Μίντιλαντ, είχε το υπέρ του σκορ 2-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα αλλά και στην παράταση. Κοψοχόλιασε στα τελευταία 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά βελτιώθηκε αισθητά στα δύο ημίχρονα της παράτασης, χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει το τρίτο γκολ που θα έδινε σε εκείνο το σημείο την πρόκριση.

Φθάσαμε στα πέναλτι και εκεί ευστόχησαν όλοι όσοι επιλέχθηκαν από τον Λουτσέσκου. Τελευταίος ο Κούρτιτς που έβαλε το πιο γλυκό, το γκολ της πρόκρισης. Μεγάλη η εμφάνιση του Πασχαλάκη που απέκρουσε το πρώτο πέναλτι του Μέγιερ και βοήθησε τα μέγιστα για να φθάσει η ομάδα, σε αυτή την μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία. Ο Δικέφαλος ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης την πρόκριση και την ολοκλήρωσε την Παρασκευή τα ξημεώματα.

Σε όλους ανεξαιρέτως αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ δίνει βαθμούς στην Ελλάδα, βελτιώνει την δική του βαθμολογία στην UEFA και θα συνεχίσει στην Ευρώπη, ως ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας. Τα καλύτερα έρχονται.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.