Κόκκινος: Όνειρα Ευρώπης για την Οσασούνα

Γρηγόρης Κόκκινος21 Ιανουαρίου 2023

Φίλες και φίλοι γεια σας και καλό Σαββατοκύριακο. Τα συνεχόμενα παιχνίδια στα περισσότερα πρωταθλήματα έχω την αίσθηση ότι μας δυσκολεύουν στην επιλογή σημείων. Ποιος περίμενε ο ΠΑΟΚ να μην νικήσει τον ΟΦΗ κι ας μην ήταν επιλογή μας, να χάσει η Λίβερπουλ με 3-0 από την Μπράιτον να χάσει η Παρί χωρίς να βάλει και γκολ;

Πιστεύω κανείς αλλά αυτό δεν το γράφω σαν δικαιολογία, εξηγώ τον βαθμό δυσκολίας των επιλογών για να μην πιάσω το κύπελλο Ιταλίας που οι μπουκ έκαναν πάρτι κανονικό. Αυτό που με θύμωσε περισσότερο γιατί δεν το πρότεινα και το έβλεπα ήταν το διπλό του Βόλου στον Ιωνικό. Προχωράμε και κοιτάμε μπροστά. 

Η Βαγιεκάνο κάνει μια εξαιρετική χρονιά προέρχεται από το διπλό με 0-1 στην έδρα της Βαγιαδολίδ και δείχνει ικανή να παλέψει για μια θέση στην Ευρώπη. Τρένο πάει η ομάδα της Σοσιεδάδ που προέρχεται από την νίκη με 3-1 κόντρα στην Μπιλμπάο έχοντας ένα σημαντικό σερί νικών. Διπλό.

Ο ΟΦΗ έχει βελτιωθεί σημαντικά και προέρχεται από το 0-0 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα αποτέλεσμα που τον απομάκρυνε περισσότερο από τις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Αστέρας δεν τα κατάφερε με τον Λεβαδειακό και σε συνδυασμό με το ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από νωρίς έμεινε στο 0-0. Άσσο το βλέπω.

Το πρωτάθλημα Ελβετίας ξεκινάει και πάλι με την Λουκέρνη που έκανε έναν ισορροπημένο πρώτο γύρο δύσκολα να κινδυνεύει αλλά και δύσκολα να βγαίνει Ευρώπη. Η περσινή πρωταθλήτρια Ζυρίχη έχει πάρει αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές και δεν θα πέσει κατηγορία. Το διπλό αξίζει .

Ο Άρης ήταν καλός και στο παιχνίδι πρωταθλήματος και στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό αλλά τα έχασε και τα δυο με 1-0 και δικαιολογημένα φωνάζει για την διαιτησία. Ο Βόλος πήρε στο φινάλε το αγώνα το διπλό με 0-1 απέναντι στον Ιωνικό και δείχνει ότι θα είναι στα play off. G/G@OVER.

Η Σεβίλλη μετά την ήττα με 2-1 από την Χιρόνα κινδυνεύει και οι οπαδοί της έχουν στείλει το μήνυμα στους ποδοσφαιριστές μην τυχόν και γίνει καμιά στραβή. Η Κάντιθ φωνάζει αλλά που να βρει το δίκιο της για το γκολ που την ισοφάρισε η Έλτσε και ήταν οφσάιντ. Ώρα να ξυπνήσει η Σεβίλλη γιατί αλλιώς….

Η Μόντσα νίκησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-3 στην έδρα της ουραγού Κρεμονέζε σώνεται εύκολα αλλά δεν προλαβαίνει την Ευρώπη. Η Σασσουόλο δεν τα πάει καλά έχασε από την Λάτσιο με 0-2 αλλά διατηρεί ακόμη διαφορά ασφαλείας από τις θέσεις του υποβιβασμού. Άσσος.

Η Έλτσε δεν άξιζε τον βαθμό της ισοπαλίας στο παιχνίδι με την Κάντιθ παρά το ότι πάλεψε το παιχνίδι αφού το γκολ της ισοφάρισης ήταν οφσάιντ. Η Οσασούνα ήταν πολύ ανώτερη από την Μαγιόρκα στη νίκη της με 1-0 την περασμένη εβδομάδα και κάνει όνειρα Ευρώπης. Αξίζει το διπλό.

Ο Παναθηναϊκός είναι πεσμένος παρά το ότι κατάφερε να πάρει το διπλό στα Γιάννινα με 0-1 και χρειάζεται μεταγραφές αν θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με τον ΟΦΗ και έχασε σημαντικό έδαφος για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Το παιχνίδι θα έχει γκολ και ξεκινάει από το 1-1….

Για την Γιουβέντους τα γράφω και τα λέω εδώ και καιρό ότι δεν είναι καλά και δεν περίμενα την ήττα με 5-1 από την Νάπολι για να καταλάβω ότι δεν είναι καλά. Η Αταλάντα διέλυσε με 8-2 την Σαρλεριτάνα και είναι και πάλι σε τροχιά Ευρώπης αφού άρχισε να βγάζει φωτιές στην επίθεση. Θα ρισκάρω στο διπλό.

To be continued …

Πρώτη πρόταση

ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ – ΣΟΣΙΕΔΑΔ 2

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΚΑΝΤΙΘ 1

ΕΛΤΣΕ – ΟΣΑΣΟΥΝΑ 2

Δεύτερη πρόταση

ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΖΥΡΙΧΗ 2

ΜΟΝΤΣΑ – ΣΑΣΣΟΥΟΛΟ 1

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΑΤΑΛΑΝΤΑ 2

Τρίτη πρόταση

ΟΦΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1

ΑΡΗΣ – ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ G/G & OVER

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΠΑΟΚ G/G

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.