One Modric Show και... πρόκριση η Κροατία!

Metrosport Team22 Ιουνίου 2021

Σε μία αναμέτρηση με χαρακτήρα... «τελικού» για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, η Κροατία ως τυπικά γηπεδούχος υποδέχθηκε την Σκωτία στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης παρουσία 12.000 θεατών στις κερκίδες, που είδαν την Σκωτία να πέφτει θύμα του... ζωγράφου Μόντριτς που ήταν καταλυτικός στο 3-1 της ομάδας του.

Ένα ημίχρονο γεμάτο... γκολ!

Το πρώτο ημίχρονο τα είχε όλα! Δύο γκολ, εναλλαγές συγκινήσεων, εναλλαγές στο σκορ αλλά και νέα δεδομένα στην υπόθεση πρόκριση.

Με τα δεδομένα που υπήρχαν πριν την έναρξη του αγώνα, οι δύο ομάδες του άλλου αγώνα (Τσεχία, Αγγλία) είχαν προκριθεί και περίμεναν τη νικήτρια του «Χάμπντεν Παρκ» για να δουν ποια ομάδα θα έρθει μαζί τους. 

Οι Σκωτσέζοι μπήκαν δυνατά, πάτησαν μπάλα και βρήκαν τους διαδρόμους που έψαχναν αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την υπεροχή των πρώτων λεπτών και παρά την ευκαιρία του Άνταμς στο 6΄οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Νίκολα Βλάσιτς να εκμεταλλεύεται την κεφαλιά του Πέρισιτς και να γράφει το 1-0.

Οι παίκτες του Στιβ Κλαρκ έψαξαν να βρουν απάντηση, καθώς με αυτό το αποτέλεσμα θα έμεναν εκτός συνέχειας του τουρνουά και κατάφεραν να το βρουν στο πιο κρίσιμο σημείο του ημιχρόνου, λίγα λεπτά πριν τη λήξη του.  

Ο ΜακΓκίν ενώ έδειξε τις διαθέσεις του στο 24΄δεν κατάφερε να βρει δίχτυα κάτι που έκανε ο ΜακΓκρέγκορ, με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής και βρήκε τρόπο να βάλει ξανά την ομάδα του στο κόλπο πρόκρισης.

Το δεύτερο ημίχρονο που θα τα έκρινε όλα

Με τον πίνακα του σκορ να δείχνει ισοπαλία, καμία από τις δύο ομάδες δεν θα μπορούσε να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση ως καλύτερη τρίτη, οπότε η φυσική ροή του αγώνα ήταν να παρθούν ρίσκα, να ανέβουν οι γραμμές, αλλά και η πίεση μπροστά στις δύο εστίες. 

Οι Κροάτες ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο δυνατά το δεύτερο μέρος, με τον Γκβάρντιολ να βάζει δύσκολα στην άμυνα της Σκωτίας στο 50΄αλλά ο Μάρσαλ έβαλε μπροστά το κορμί του και έδιωξε τον κίνδυνο, ενώ λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 56ο λεπτό ο Λούκα Μόντριτς, έκανε μία πάσα για σεμινάριο με τελικό αποδέκτη τον Πέρισιτς που βρήκε απέναντι του για ακόμη μία φορά τον Μάρσαλ που είχε «απάντηση» κρατώντας το 0-0.

Τα μεγάλα παιχνίδια, θέλουν μεγάλους παίκτες και μεγάλα γκολ. Ένα τέτοιον παίκτη με αυτές τις ικανότητες βρήκε η Κροατία στο πρόσωπο του Μόντριτς που έκανε το παιχνίδι της ζωής του και πήρε από το χέρι τους συμπατριώτες του, βάζοντας μία... γκολάρα με το εξωτερικό φάλτσο και αφήνοντας σε ρόλο θεατή τον Μάρσαλ στο 62΄.

Και σα να μην έφτανε αυτό το αριστούργημα, ο Λούκα Μόντριτς, έβγαλε το ραβδάκι του ξανά για να μοιράσει εξαιρετικά για ακόμη μία φορά τη μπάλα για τον Πέρισιτς που έκανε το τελικό 3-1 και έστειλε την ομάδα του στην επόμενη φάση.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γκβάρντιολ (71’ Μπάρισιτς), Βίντα, Λόβρεν, Γιουράνοβιτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς (81’ Ρέμπιτς), Βλάσιτς (76’ Ιβάνουσετς), Πέτκοβιτς (70’ Κράμαριτς).

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Μάρσαλ, Τίρνεϊ, Χάνλεϊ (33’ ΜακΚένα), ΜακΤόμινεϊ, Ο’ Ντόνελ (84’ Πάτερσον), Ρόμπερτσον, ΜακΓκρέγκορ, ΜακΓκιν, Αρμστρονγκ (70’ Φρέιζερ), Τσε Ανταμς (84’ Νίσμπετ), Ντάικς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.