«Ναυάγιο Φερνάντες»: Ωμός... εκβιασμός ή κακός χειρισμός;

Δημήτρης Μπούζας15 Σεπτεμβρίου 2022

Τι ακριβώς συνέβη και χάλασε μία μεταγραφή «κλειδωμένη» και «τελειωμένη» για τον ΠΑΟΚ, για την οποία δεν είχε τεθεί σαν επιφύλαξη, ούτε και το κλασικό «εκτός συγκλονιστικού απροόπτου»; 

Το τελεσίγραφο και η λακωνική επίσημη ανακοίνωση και ο ρόλος του μάνατζερ που διατηρεί στενές σχέσεις με παράγοντα που μισεί θανάσιμα τον ΠΑΟΚ. Στροφή την τελευταία ώρα στον Φάμπιο Μαρτίνς που ήταν στόχος στον αρχικό σχεδιασμό, αλλά αποκλείστηκε γιατί θεωρήθηκε ακριβός.

Η κοινή γνώμη άφωνη από το παραλήρημα του λιμανιού, που ενώ επέβαλε πραξικοπηματικά τον Βούλγαρο στο ντέρμπι για να εξυπηρετήσει τον Αλαφούζο, σήμερα γενικεύει με ύβρεις, συκοφαντίες και απειλές, μια νέα επιχείρηση εκβιασμού, σε θεσμούς και σε ότι έχει σχέση με το πρωτάθλημα.

Δεν πρόκειται να επικεντρωθώ και να επεκταθώ σε ότι αφορά την υπόθεση του ναυαγίου της μεταγραφής του Φερνάντες. Μιας μεταγραφής που κάποιοι δεν την ήθελαν από την αρχή για τους δικούς τους λόγους και η οποία συνοπτικά και με διαδικασίες εξπρές, βρέθηκε στα μπάζα. 

Το να περιμένεις έναν παίκτη να ξεκινήσει προπονήσεις με τη νέα του ομάδα προσδοκώντας ακόμη και τη συμμετοχή του στο επόμενο παιχνίδι της και ξαφνικά να έρχεται πραγματικός κεραυνός εν αιθρία και με μια απλή ανακοίνωση η πληροφορία ότι αποσύρεται το ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο παίκτη, σίγουρα είναι κάτι που προβληματίζει και αφήνει πολλά ερωτηματικά, τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν.

 Και στα οποία νομίζουμε υποχρεωμένοι να απαντήσουν, είναι αυτοί που διαχειρίστηκαν την ολοκλήρωση της υπόθεσης. Διαρροές υπάρχουν και αφορούν αποκλειστικά την συμπεριφορά του μάνατζερ: «ψυχρός εκβιαστής και βασικός υπεύθυνος».

 Αυτό από τη μια μεριά. Στον αντίποδα διακινείται ένα σενάριο με την άποψη ότι υπήρξε ίσως λάθος χειρισμός από την πλευρά εκείνων που ανέλαβαν να ολοκληρώσουν το τυπικό μέρος της μεταγραφής, από τη στιγμή που ο Μπέος κράτησε το λόγο του και ο Ιβάν τον δικό του. Σε αυτό το σημείο σκάλωσε – υποστηρίζουν - η δουλειά. Οπως προανέφερα δεν πρόκειται να προχωρήσω περισσότερο σε έρευνες και διερευνήσεις, ελπίζοντας ότι σύντομα και με την πρώτη ευκαιρία και με ηρεμία θα προσθέταμε, θα πληροφορηθούμε επίσημα από την ΠΑΕ το τι ακριβώς συνέβη. 

Το μυστηριώδες και απρόβλεπτο ναυάγιο όπως ήταν επόμενο, λίγο πριν από την λήξη των μεταγραφών, προκάλεσε προβλήματα και ανησυχία στην ομάδα, η οποία έχανε μια καλή ευκαιρία ποιοτικής ενίσχυσης, που είχε τόσο ανάγκη. Καταθορυβημένοι δικαιολογημένα οι υπεύθυνοι, έσπευσαν προς αναζήτηση νέου στόχου, σαφέστατα ποιοτικού. 

Το όνομα που διακινήθηκε επισήμως είναι του Φάμπιο Μαρτίνς, παίκτης ο οποίος υπήρξε στόχος στον αρχικό σχεδιασμό, αλλά τότε κρίθηκε «αλμυρός». Ποιοτικός οπωσδήποτε που αν αποκτηθεί, μάλλον η ζημιά που έγινε θα αποκατασταθεί. Από εκεί και πέρα μπορούμε να πούμε ότι είναι πάντοτε ανοιχτό το θέμα της ενίσχυσης του ρόστερ.

Πάμε όμως στα όσα ανεκδιήγητα και ανομολόγητα προκάλεσαν βάναυσα την κοινή γνώμη και τα οποία έχουν σχέση με μία εμετική ανακοίνωση των ερυθρολεύκων, η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, κηρύσσει πόλεμο σε συμμορίες, σε θεσμούς και σε ότι βλέπει μπροστά της σαν εχθρό και σαν αντίπαλο. 

Υβρεολόγιο και απειλές χύμα. Εισαγγελική επέμβαση και αντίδραση υπήρξε βέβαια καθυστερημένα (κλήθηκε σε απολογία όχι για την ανακοίνωση αλλά για τον Φωτιά) κάτι που δεν έχει σημασία, γιατί άπαντες γνωρίζουν ότι κάποιοι βρίσκονται στο απυρόβλητο και αποτελούν δεκαετίες ολόκληρες, Κυβέρνηση μέσα στην κάθε Κυβέρνηση. Επίσης το να μιλά μια ομάδα που ελέγχει δεκαετίες ολόκληρες τα 3/4 των διαιτητών της μεγάλης κατηγορίας, μια ομάδα που έχει θεμελιώσει την θρυλική παράγκα, αποτελεί ένα κακόγουστο ανέκδοτο. 

Σαφέστατα όμως είναι και μία συνταγή επιτυχημένη. Το έκαναν πολύ πρόσφατα με τον Εγγλέζο αρχιδιαιτητή Κλάτενμπεργκ, τον οποίο «υποδέχθηκαν» με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να τον καταστήσουν σε θεραπαινίδα τους. Πανομοιότυπη λοιπόν πολεμική τακτική, που ήδη πέτυχε με την πρώτη και τον στόχο της. Αντικαταστάθηκε ο Σιδηρόπουλος που δεν τον ήθελε με τίποτα ο Αλαφούζος και έτσι μετράει το λιμάνι σκορ 1-0 και με το νέο αρχιδιαιτητή. Άσχετα αν δεν μπορεί να μετρήσει έστω και με το ίδιο σκορ το ποδοσφαιρικό συνονθύλευμα όπως έχει διαμορφωθεί ο θρύλος, ακόμη και με την βοήθεια του Έλληνα διαιτητή Καραντώνη.

ΥΓ1: Ξέρετε ποιος διαιτητής έπαιζε προχθές στην Τούμπα; Είναι αυτός που υποβιβάστηκε για το διαιτητικό τερατούργημα υπέρ του θρύλου. Συνεργαζόμενος με τον έταιρο αστέρα της ερυθρόλευκης παράγκας Παπαπέτρου, διέσωσαν τον Ολυμπιακό και άφησαν ατιμώρητη εγκληματική ενέργεια του Σισέ, που άφησε άφωνη την κοινή γνώμη με την μη αποβολή του παίκτη.

 Πέρα βέβαια της όλης ναυαγοσωστικής προσπάθειας που έγινε υπέρ του δαφνοστεφανομένου. Τότε ο Κλάτενμπεργκ που ακόμη δεν είχε γίνει υποτακτικός του Ολυμπαικού, τον κατέβασε κατηγορία, τον έβγαλε από τους πίνακες και φάνηκε ότι του έκλεισε οριστικά την καριέρα του. Ομως ο ίδιος όταν έγινε ομογάλακτος με τους ερυθρόλευκους και φεύγοντας, κρυφά μέσα στον πίνακα αξιολόγησης που άφησε, τον είχε σε περίοπτη θέση!!! Αυτός ήταν ο Τσαγκαράκης, που τον απολαύσατε προχθές στην Τούμπα. Ένα ακόμη εργαλείο της ομάδας της εύνοιας και των σκανδάλων.

ΥΓ2: Ο επίσημος ΠΑΟΚ διευκρίνισε πως κανείς δεν μπορεί να θεωρεί άποψη του συλλόγου που έχει υποστηριχθεί εδώ και πολύ καιρό, σαν συμπόρευση με το δίδυμο της ανίερης συμμαχίας. Κάποιοι όμως επιμένουν και την συμπόρευση την επαναφέρουν στο προσκήνιο με άλλον χαρακτηρισμό ως «συνδρομή». Δεν ξέρουμε που το πάνε και γιατί επιμένουν. Έχουν κάποιο ιδιαίτερο λόγο ή μήπως αποτελεί ένα αντιστάθμισμα για την άποψη που έχει η κοινή γνώμη και αφορά συγκεκριμένα(0) παράρτημα;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.