Ομάρ Ελ Καντουρί: Έπαιξε σε 24, έχασε 25 παιχνίδια του ΠΑΟΚ και… συνεχίζει

Γιώργος Πετρίδης16 Απριλίου 2022

Η ροπή του Ομάρ Ελ Καντουρί στους τραυματισμούς είναι γνωστή και η θλάση που υπέστη στη διάρκεια της προθέρμανσης της ρεβάνς με τη Μαρσέιγ, κακά τα ψέματα, δεν προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς. Ο Μαροκινός, όπως έδειξε η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε, υπέστη θλάση στον δεξί τετρακέφαλο και ο ΠΑΟΚ τον χάνει για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Πάνω που τον… είχε βρει δηλαδή.

Ο Ελ Καντουρί μπήκε με μυϊκό τραυματισμό στη σεζόν, μετά τα πρώτα ματς της Ευρώπης με την Μποέμιανς και τη Ριέκα στα οποία ήταν παρών. Αυτός τον άφησε έξω από τα δύο πρώτα ματς των ομίλων του Conference League με τη Λίνκολν και τη Σλόβαν Μπρατισλάβας καθώς ακόμη στα πρώτα πέντε ματς του Πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ εντός, τον Αστέρα εκτός, τον Παναιτωλικό εκτός, την ΑΕΚ εντός και τον ΟΦΗ εκτός έδρας.

Επέστρεψε τον Οκτώβριο και έκανε ένα σερί αγώνων. Έπαιξε σε επτά συνεχόμενα παιχνίδια Πρωταθλήματος και τρία ευρωπαϊκά αλλά τον Δεκέμβριο ήρθε ένας νέος μυϊκός τραυματισμός. Αυτός τον άφησε έξω για δύο μήνες, από 10 διαδοχικά ματς Πρωταθλήματος, το φινάλε των ομίλων του Conference League αλλά και τα δύο ματς των προημιτελικών Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Επέστρεψε στα τέλη Φεβρουαρίου για να κάνει τέσσερα παιχνίδια Πρωταθλήματος στο τέλος της κανονικής περιόδου, αλλά μόνο ένα 90λεπτο με τη Λαμία ενώ είχε παράλληλα ολιγόλεπτες παρουσίες στα δύο ματς με τη Μίντιλαντ και στο πρώτο με τη Γάνδη. Έχασε όμως τη ρεβάνς με τους Βέλγους, με νέο πρόβλημα που χρειάστηκε σχεδόν 20 μέρες για να ξεπεράσει. Ο Ελ Καντουρί επέστρεψε στις αρχές του Απρίλη και πάλι στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου, έπαιξε 63 λεπτά στο ματς των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στη Μασσαλία, σημειώνοντας βέβαια το γκολ του ΠΑΟΚ κόντρα στη Μαρσέιγ.

Απολογισμός ως τώρα; 24 παιχνίδια όλων των διοργανώσεων, τα 12 μόνο ως βασικός και 25 απουσίες που θα γίνουν βέβαια περισσότερες μέσα από το διάστημα των τριών εβδομάδων που θα μείνει και πάλι εκτός. Η αλήθεια πια είναι ότι ο ΠΑΟΚ συνήθισε να παίζει χωρίς τον Ελ Καντουρί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνιστά μια σημαντική απώλεια. Η ποιότητα, η εμπειρία αλλά και το γεγονός ότι έχει ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην ομάδα τον καθιστούν πολύτιμο αλλά… οι θλάσεις δεν υπολογίζουν σε αυτά.

Θυμίζουμε ότι ο Ελ Καντουρί που έχει συμβόλαιο και στην επόμενη σεζόν με τον Δικέφαλο, πέρυσι μέτρησε 39 παιχνίδια όλων των διοργανώσεων, αριθμό βέβαια που δεν προλαβαίνει να φτάσει φέτος ενώ στην περίοδο 2019-20 μέτρησε 29 παιχνίδια. Καταγράφοντας το σύνολο των αγώνων και των απουσιών του στην πενταετία του στον ΠΑΟΚ, ο Μαροκινός έχασε το 38,58% των αγώνων της ομάδας του για διάφορους λόγους. Κυρίως βέβαια λόγω των τραυματισμών και σε λιγότερες περιπτώσεις εξαιτίας καρτών ή μένοντας στον πάγκο…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.