Ομάδα συνόλου… Με ή δίχως Κούρτιτς!

Αρις Νικολάκης19 Φεβρουαρίου 2022

Να μας συμπαθείτε, όσοι διαφωνείτε αλλά… Δεν τη θεωρούμε αιτία της ήττας. Η - περί ης ο λόγος - απουσία του Γιασμίν Κούρτιτς από τον αγώνα με τη Μίντιλαντ φυσικά, έδρασε αρνητικά στην παραγωγή ισχύος του ΠΑΟΚ. Δεν έδρασε καταλυτικά! Τούτο από τη μία πλευρά ενώ από την άλληδε θα διορθωνόταν, με τον Σλοβένο στη μηχανή του, το μέγιστο λάθος σύσσωμης της ανασταλτικής διάταξης στο 1-0. Και δε θα σκόραρε ο ΠΑΟΚ δίχως να κάνει σοβαρές ευκαιρίες.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει καταστήσει τον Κυπελλούχο ομάδα πολλών κι ουχί λίγων. Ακόμη και με αυτό το ελλειμματικό ρόστερ, ο ΠΑΟΚ δεν στηρίζεται σε έναν ή και σε δυο παίκτες. Εξάλλου δεν διαθέτει παίκτες με τέτοιες πλάτες. Για να τον πάρουν στους ώμους τους.

Το γεγονός τούτο δεν υποβαθμίζει ούτε κατ’ ελάχιστον τη σημαντικότατη συμβολή τού gun man του ΠΑΟΚ στην αναστροφή του κλίματος το 2022 σχετικά με το 2021. Δεν αλλάζει και την βεβαιότητα πως η παρουσία του στον αγώνα ρεβάνς, θα βελτιώσει τον ΠΑΟΚ αλλά… Είτε έτσι, είτε αλλιώς ο Γιασμίν Κούρτιτς δεν παύει να είναι μία ξεχωριστή μεν, μονάδα δε, από τις ένδεκα για κάθε αγώνα του ΠΑΟΚ.

Επιτρέψτε μας λοιπόν, να μη θεωρούμε αιτία της ήττας από τη Μίντιλαντ την ουσιαστική απουσία τού gun man. Και να θεωρούμε τη μη ουσιαστική (sic) παρουσία συμπαικτών του…

Αλέξανδρος Μίτριτσα, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Στέφαν Σβαμπ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς – παραδείγματος χάριν – δεν ήταν σε καλή βραδιά. Ως εκ τούτου πώς να ισορροπούσε την δική τους μη ουσιαστική (sic) παρουσία, μια υπόθεση επιχειρούμε, με την δική του ουσιαστική ο Γιασμίν Κούρτιτς;

Παρεμπιπτόντως, η οικοδόμηση – με όποιας ποσότητας και ποιότητας διαθέσιμα υλικά – ομάδας συνόλου, πιστώνεται στο ενεργητικό του Ραζβάν Λουτσέσκου. Είναι θετική εντύπωση από το γεγονός. Εδώ βέβαια, θυμίζουμε πως ο καθείς μας κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Ήτοι εκ της ουσίας κι ουχί εκ της εντύπωσης. Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε!

Επίσης αυτό το οποίο έλλειψε από τον ΠΑΟΚ στο Κόνφερενς Λιγκ είναι αυτό το οποίο, αν και του περισσεύει, δεν του λείπει στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Οι στιγμές, οι καλές του στιγμές. Και τέτοιες δεν είχε προχθές. Έτσι έμεινε ανοικτή η πρόκριση με αβαντάζ (το 1-0 βλέπετε, αβαντάζ είναι) της Μίντιλαντ.

Επί του παρόντος πάντως, η Ευρώπη μπαίνει στην κατάψυξη. Η Ελλάδα στον φούρνο! Με άλλα λόγια; Προέχουν οι τρεις βαθμοί εκτός έδρας κόντρα στον Άρη.

Είναι άκρως απαραίτητοι οι τρεις επί τρεις (Άρης εκτός, Ιωνικός εντός, Λαμία εκτός) ίσον εννέα βαθμοί στους εναπομείναντες αγώνες για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος κι ενόψει πλέι οφ. Συν φυσικά οι τρεις βαθμοί στον εξ αναβολής εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ. Και μεταξύ μας… Αυτοί οι τρεις βαθμοί είναι κομματάκι σημαντικότεροι των άλλων. Τούτο καθώς μόνον η ΑΕΚ κυνηγά τον ΠΑΟΚ. Κι η διαφορά θα είναι πέραν των τριών βαθμών…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.