Ο Άρης γίνεται ομάδα κοντά στα θέλω του προπονητή

Metrosport Team03 Ιουλίου 2021

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Το προχθεσινό φιλικό κόντρα στην σαφώς πιο έτοιμη αγωνιστικά ομάδα του Ερυθρού Αστέρα δεν συνιστά… αποκαλυπτήρια για τον Αρη. Οπως κάθε πρώτο φιλικό προετοιμασίας, έτσι και αυτό είχε περισσότερο χαρακτήρα ξεμουδιάσματος, για να ξεφύγουν λίγο οι παίκτες από τη ρουτίνα των καθημερινών προπονήσεων.

Παράλληλα, όμως, έδωσε και μια πρώτη αγωνιστική γεύση στον Άκη Μάντζιο για το κατά πόσο αυτά που δουλεύουν αφομοιώνονται και μπορούν να αποτυπωθούν στο γήπεδο. Σε τι βαθμό και σε πόσο διάστημα η ομάδα του έχει αυτά που εκείνος θέλει. Τέτοιου είδους φιλικά βοηθούν επίσης στο να διαπιστώσουμε και εμείς τι είναι αυτό που ζητάει ο Έλληνας τεχνικός σε συνθήκες αγώνα και ποια είναι τα σημεία στα οποία η ομάδα του αποδέχεται βελτίωσης. Αυτό που φαίνεται πάντως, τόσο από τις καθημερινές προπονήσεις και με βάση τη διάταξη στην οποία παρέταξε τους παίκτες του Μάντζιος στον προχθεσινό αγώνα είναι πως πάνω στο περσινό 4-2-3-1 αποτελεί ζητούμενο οι αυτοματισμοί ώστε η ομάδα του να γίνει πιο γρήγορη, σε σκέψη και κίνηση, απ’ ότι ήταν τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Προφανώς το 4-2-3-1 θα είναι και φέτος ο βασικός σχηματικός, αλλά ανάλογα με τον αντίπαλο το σύστημα μπορεί να προσαρμόζεται στα εκάστοτε δεδομένα. Είτε με τριάδα στα χαφ, είτε ακόμα και με τριάδα στην άμυνα. Αυτά θα δουλευτούν περισσότερο, σε καλύτερη βάση, και με περισσότερη ευελιξία όταν το ρόστερ του Αρη πάρει ολοκληρωμένη μορφή, καθώς ακόμη βρισκόμαστε σε διαδικασία διαμόρφωσης λόγω των (πολλών) ανοιχτών μεταγραφικών υποθέσεων.

Ωστόσο, ο Μάντζιος έχει στο μυαλό του πως με την παρουσία του Ματέο Γκαρσία, ο οποίος αναδεικνύεται στο “πρόσωπο” της προετοιμασίας, τον ιδιαίτερα δραστήριο Φακούντο Μπερτόγλιο, που αγωνίζεται τόσο σε ελεύθερο ρόλο όσο και πίσω από τον επιθετικό , αλλά και τον αρκετά κινητικό Μαντσίνι στα άκρα, θα του λυθούν τα χέρια στον τομέα της ανάπτυξης και της σωστής τροφοδότησης του σέντερ φορ.

Όμως δεν αρκείται μόνο σε αυτό και δεν είναι τυχαίο πως ζητάει διαρκώς ανάπτυξη από τα άκρα, να ανεβαίνουν τα μπακ και να ολοκληρώνουν τις επιθέσεις με “γυρίσματα” στην περιοχή για να τροφοδοτείται ο φορ και να τελειώνουν οι φάσεις. Βεβαίως, ακόμα χρειάζεται αρκετή δουλειά, τα πόδια είναι κάπως βαριά, αλλά φαίνονται καθημερινά η διάθεση και η θέληση που υπάρχει απ΄ όλους ώστε ο Αρης να χτιστεί σταδιακά και να αγωνίζεται βάσει των “θέλω” του προπονητή.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

+ Η διάθεση που έβγαλε ο Αρης του β’ ημιχρόνου, στο φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα. Σε αυτό συνέβαλαν οι επιλογές του Μάντζιου στην ενδεκάδα και το γεγονός ότι οι τρεις Αργεντίνοι (Μαντσίνι, Μπερτόγλιο, Ματέο) ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι.

+ Η πίεση που ασκήθηκε στο αμυντικό τρίτο του αντιπάλου και η συνοχή που είχε ο Αρης. Έβγαλε νεύρο στο παιχνίδι του και κυκλοφόρησε πιο ορθολογικά την μπάλα απ’ ότι στο α’ ημίχρονο.

+ Η παρουσία του Ματέο Γκαρσία στο προχθεσινό φιλικό ήρθε να επιβεβαιώσει όσα αναφέραμε στο προηγούμενο διάστημα για την προσπάθεια μετάλλαξης της αγωνιστική του εικόνας. Ο Αργεντινός έβγαλε ενέργεια, κάλυψε όλο το πλάτος της επίθεσης και το πιο βασικό είναι ότι (επιτέλους!) δοκίμασε τα πόδια του. Εχει πάρει εντολή από τον Μάντζιο να μην είναι επιπόλαιος και ζητάει πάντα το κάτι παραπάνω, αλλά να σουτάρει. Και φαίνεται να αντιλαμβάνεται τι θέλει από αυτόν ο προπονητής. Από δικές του ατομικές προσπάθειες και σουτ, ο Αρης απείλησε τουλάχιστον 2-3 φορές τον αντίπαλο.

+ Η ανταπόκριση των “νέων” που πήραν χρόνο και στα δύο ημίχρονα. Ο Ασλανίδης είχε καλές τοποθετήσεις στην άμυνα, ο Τσαγκαλίδης συνέβαλε ως δεξί χαφ στην προώθηση της μπάλας μαζί με το μπακ, τον Μαρμαρίδη, ενώ ο Κριμιτζάς άφησε εκ νέου θετικές εντυπώσεις και δείχνει καλά στοιχεία. Στα επίπεδα και οι Χατζηπιρπιρίδης, Μαρτίνης.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- Η δυσκολία που αντιμετώπισε ο Αρης του πρώτου ημιχρόνου στην ορθολογική ανάπτυξη. Δεν είχε την απαραίτητη συνοχή και δυσκολεύτηκε αισθητά να κρατήσει μπάλα και να κάνει παιχνίδι.

- Με εξαίρεση κάποιες εκλάμψεις του Ματέο Γκαρσία, οι Κιτρινόμαυροι δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο αντίπαλο “κουτί”. Ο Μάνος, βασικός φορ στο α’ ημίχρονο, ζήτημα να τροφοδοτήθηκε δύο φορές.

-Η αδράνεια των αμυντικών στο πρώτο γκολ του Ερυθρού Αστέρα, το οποίο προήλθε από στατική φάση. Χάθηκαν τα μαρκαρίσματα μέσα στην περιοχή και όπως στην περσινή σεζόν φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση… στο ύψος, καθώς είναι ένα στοιχείο που υστέρησε σημαντικά.

- Με Γκάνεα και Μαρμαρίδη στα μπακ ο Αρης δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες από τα άκρα για να “χτίσει” παιχνίδι. Αυτό βέβαια αφορά μόνο τους δύο, αλλά το γεγονός ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να κρατήσει πολύ ώρα την μπάλα στα πόδια της.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.