Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Τα δυο λουκέτα, η πανδημία και το γεμάτο γήπεδο

Παναγιώτα Χαλκιά24 Οκτωβρίου 2021

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τιμωρηθεί με ποινή μιας αγωνιστικής για τα καπνογόνα που άναψαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Tέσσερις φορές ελέω πανδημίας

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο ομάδες θα κοντραριστούν μπροστά σε άδειες κερκίδες. Οι τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις είτε στον Πειραιά είτε στη Θεσσαλονίκη έγιναν χωρίς την παρουσία κόσμου λόγω κορωνοϊού. Η Πολιτεία έβαλε λουκέτο για λόγους προστασίας από την έξαρση της πανδημίας.

Στις δυο αναμετρήσεις που έχουν γίνει στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός μετρά δύο νίκες (3-0, 1-0) ενώ σε εκείνες της Τούμπα, ο Δικέφαλος κέρδισε μια φορά (2-0) και ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Δυο κεκλεισμένων σε 18 χρόνια

Με εξαίρεση την περίοδο της πανδημίας, μια φορά έπαιξαν στην ιστορία τους στην Τούμπα χωρίς κόσμο. Στις 24 Αυγούστου του 2003 ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε φύγει με το διπλό χάρη στα τέρματα των Γ. Χ. Γεωργιάδη και Παντελή Καφέ.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης ήταν στον «ασπρόμαυρο» πάγκο και ο Όλεγκ Προτάσοφ στον «ερυθρόλευκο» ενώ στο χαρτί οι Φουτσίνι, Βάλλας, Χούτος, Χάγκαν, Καπαγιαννίδης, Τζόρτζεβιτς, Γιασεμάκης, Καρεμπέ, Σαλπιγγίδης.


Δύο χρόνια αργότερα, τον Οκτώβρη του 2005, το «Καραϊσκάκης» δεν θα άνοιγε τις πύλες του και ο ΠΑΟΚ θα έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό και θα έσπαγε το εντός έδρας αήττητο του Ολυμπιακού στο νέο του γήπεδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τουρέ στο 59ο λεπτό αλλά ο Παντελής Κωνσταντινίδης με δυο τέρματα έκανε την ανατροπή.

Στους δυο πάγκους βρέθηκαν οι Σόλιντ και Κωστίκος ενώ στο χορτάρι παίκτες όπως οι Ριβάλντο, Τουρέ, Γεωργάτος και Φερνάντες, Σαλπιγγίδης, Μίετσελ, Σικαμπάλα.

Τα πιο «γεμάτα»

Μπορεί οι οπαδοί να λείπουν από την κερκίδα για ακόμη μια φορά και πέμπτη συνεχόμενη (τέσσερις λόγω πανδημίας) αλλά την τελευταία 15ετία έχουν δυναμική παρουσία βοηθώντας την εκάστοτε ομάδα με τη φωνή τους σε Πειραιά και Τούμπα.

Τον Μάρτιο του 2017, ο Δικέφαλος είχε κερδίσει με 2-0 χάρη σε γκολ των Σάκχοφ και Πρίγιοβιτς μπροστά σε 26.379 φιλάθλους. Στο παιχνίδι εκείνο είχαν κοπεί τα περισσότερα εισιτήρια σε ματς με τους Πειραιώτες. 

Από την πλευρά του, οι «ερυθρόλευκοι» έκοψαν τα περισσότερα εισιτήρια στην ήττα με αυτογκολ του Βούκοβιτς. Συγκεκριμένα, εκείνο το βράδυ βρισκόταν στις εξέδρες 30.352 φίλαθλοι ενώ ακολουθεί το παιχνίδι του 2010 και η νίκη με 3-0.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.