Ολυμπιακός: Τα αμυντικά προβλήματα, τα στημένα και ο Ελ Αραμπί

Παναγιώτα Χαλκιά04 Μαρτίου 2021

Ο Άρης θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τη ρεβάνς του Κυπέλλου με στόχο να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Οι «κιτρινόμαυροι» αναμένεται να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε το όνειρο της διεκδίκησης ενός τροπαίου να συνεχίσει να υπάρχει.

Θα πετύχουν τον αντίπαλο τους σε ένα περίεργο φεγγάρι καθώς από τη μια, έχει πανηγυρίσει την πρόκριση στους «16» του Europa League, έχει μια ασφαλής διαφορά από τους διώχτες του στο πρωτάθλημα, και από την άλλη, προβληματίζει τον Πέδρο Μαρτίνς καθώς η συνταγή δείχνει να πικρίζει αμυντικά.

Αλλάζει την άμυνα ο Μαρτίνς

Το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει χαλαρώσει αμυντικά. Οι παίκτες του υποπίπτουν σε λάθη και δέχεται φθηνά γκολ. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα τελευταία εννέα παιχνίδια σε εγχώριες και μη διοργανώσεις έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του μόλις στα δύο (!) ενώ έχει δεχθεί 10 τέρματα.

Ευθύνη για το ντεφορμάρισμα της αμυντικής λειτουργίας έχει τόσο ο Ζοσέ Σα όσο και οι αλλαγές στα πρόσωπα. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας δεν διανύει την καλύτερη του περίοδο και φέρει μερίδιο ευθύνης. Ο Μαρτίνς λόγω της διαφοράς που έχει εξασφαλίσει στο πρωτάθλημα και των συνεχόμενων παιχνιδιών προσπαθεί να ξεκουράσει τους παίκτες του και δοκιμάζει πράγματα.

Στο β΄γύρο του πρωταθλήματος έχουμε δει τέσσερα διαφορετικά δίδυμα στο κέντρο της άμυνας και πέντε στις πτέρυγες. Ο Πορτογάλος έδειχνε να εμπιστεύεται τους Σεμέδο και Μπα. Αμφότερους τους έχει δοκιμάσει με παρτενέρ τον Σισέ (μέχρι να φύγει) ενώ στην εξίσωση έχει μπει και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Στα άκρα ο ερχομός του Ρέαμπτσιουκ έχει αλλάξει τα δεδομένα. Χολέμπας και Ραφίνια έβγαλαν τον πρώτο γύρο, όμως, την εμπιστοσύνη του Μαρτίνς έχουν κερδίσει Ρέαμπτσιουκ και Ανδρούτσος, οι οποίοι εναλλάσσονται, ενώ υπάρχει και οι Λαλά και Ντρέγκερ.

Πληγή τα στημένα

Οι αλλαγές έχουν χαλάσει την αμυντική συνοχή των Πειραιωτών που δείχνουν ευάλωτοι στα μετόπισθεν, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια. Το ανησυχητικό για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι ότι τα γκολ που δέχονται οι «ερυθρόλευκοι» έρχονται από στατικές φάσεις, δηλαδή είτε από κάποιο φάουλ είτε από κόρνερ. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, οι «πράσινοι» έκαναν το 2-0 μετά από εκτέλεση φάουλ ενώ το ίδιο συνέβη και στο ματς Κυπέλλου με τον Άρη. Στις αναμετρήσεις με την Αϊντχόφεν, οι Ολλανδοί βρήκαν γκολ και στο Καραϊσκάκης (το 2-2 από κόρνερ) και στην Ολλανδία (κόρνερ και φάουλ) από στατική φάση και λίγο έλειψε να του στερήσουν την πρόκριση. Στο πρόσφατο παιχνίδι με το ΝΠΣ Βόλο, η ισοφάριση ήρθε από εκτέλεση κόρνερ. 

Ελ Αραμπί on fire

Μπορεί αμυντικά να είναι ασταθής αλλά επιθετικά ο Ολυμπιακός έχει βρει τον κατάλληλο άνθρωπο. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήταν μια μεταγραφή που δεν έφερε κόσμο στο αεροδρόμιο και το βιογραφικό του δεν σου γέμιζε και τόσο το μάτι αλλά έχει αποδειχθεί ένας δεινός εκτελεστής.

Τη φετινή περίοδο σπάει τα κοντέρ καθώς μετρά ήδη 19 τέρματα και δύο ασίστ σε 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 17 γκολ και χρειάζεται μόλις 2,6 (!) τελικές για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Όταν ο Μαροκινός λείπει ή η ομάδα δεν μπορεί να βρει γκολ ο Μαρτίνς χωρίς να κοιτάξει τον πάγκο του και περνά στο χορτάρι τον Αχμέτ Χασάν. Ο Αιγύπτιος επιθετικός είναι ο άσος που τραβά από το μανίκι του ο Πορτογάλος. Μετρά μόλις τρία καθαρά 90λεπτα τη φετινή σεζόν και έχει σκοράρει 11 φορές ενώ έχει μοιράσει και τέσσερις ασίστ σε 945 λεπτά συμμετοχής. Στο πρωτάθλημα μετρά επτά τέρματα και χρειάζεται 3.7 τελικές για να σκοράρει.

Αν μη τι άλλο, ο Ολυμπιακός παρουσιάζει αστάθεια στα μετόπισθεν, υποπίπτει σε λάθη και δέχεται φθηνά γκολ. Ο Άρης μπορεί να βρει τις δικές του στιγμές και να το εκμεταλλευτεί. Ωστόσο, τα επιθετικά όπλα των Πειραιωτών χρειάζονται προσοχή…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news. 
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.