Ολυμπιακός - Άρης: Το ρολόι του Χάμες, ο άγγελος του Μαρσέλο & ο Μαραντόνα

Παναγιώτα Χαλκιά17 Ιανουαρίου 2023

Τα τατουάζ αποτελούν κομμάτι της προσωπικότητας του ανθρώπου που τα επιλέγει. Άλλοτε είναι έκφραση αγάπης προς την οικογένεια και τη θρησκεία και άλλοτε αποτύπωση πεποιθήσεων και σημαντικών ημερομηνιών. Δεν είναι λίγοι οι παίκτες Ολυμπιακού και Άρη που έχουν επιλέξει να σχεδιάσουν πάνω στο κορμί τους τα πρόσωπα της αγαπημένων τους προσώπων, τον Ιησού, ένα σταυρό ή διάφορα μηνύματα.

Μαρσέλο και Χάμες κλέβουν την παράσταση

Ο Χάμες Ροντρίγκες έχει επιλέξει να στολίσει το σώμα του με 18 τατουάζ, το καθένα από τα οποία έχει τη δική του σημασία. Στην αριστερή του γάμπα έχει το πρόσωπο του Ιησού Χριστού ενώ στο δεξί του πόδι έχει σχεδιάσει το χρυσό παπούτσι που κέρδισε στις 13-07-14, όταν και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στον αριστερό του χέρι έχει το πρόσωπο μιας γάτας, μια γλάστρα σε σχήμα καρδιάς που εκπέμπει φωτιά, το απόσπασμα «όταν κάποιος σκύβει το κεφάλι του μπροστά στον Θεό, ο Θεός τον στεφανώνει» και τον αριθμό «10».

Aκόμη, ψάρια κόι που περιβάλλονται από λουλούδια, κάτι που συμβολίζει την αγάπη, τη στοργή, τη δύναμη και την επιμονή. Ένας παλιός μύθος έλεγε ότι τα ψάρια κατάφεραν να κολυμπήσουν ενάντια στο ρεύμα και ότι όσοι κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στους καταρράκτες ήταν δράκοι. Ένα λιοντάρι με αστέρια και ένα ρολόι τσέπης.

Στο αριστερό του ώμο έχει πορτρέτο της κόρης και λίγο πιο κάτω ένα χαρτί τράπουλας με άσο και καρδιά ενώ στην αριστερά πλευρά της πλάτης το πρόσωπο ενός λιονταριού με φυλετικό καπέλο γεμάτο φτερά, στη δεξιά ένα λύκο και στο στήθος μια κορώνα.

Τη φράση winged diamond και τα ονόματα Πιλάρ, Ντάνι, Χουάνα, που είναι τα ονόματα των σημαντικότερων γυναικών της ζωής του. Η Πιλάρ είναι η μητέρα του, η Ντάνι η γυναίκα του, η Χουάνα η αδερφή του ενώ έχει χαράξει και το όνομα της κόρης του, Σαλώμη αλλά και την ημερομηνία γέννησης της.

Πέντε περισσότερα από τον Κολομβιανό άσο έχει ο Μαρσέλο, ο οποίος αριθμεί 23 τατουάζ. Στο δεξί του χέρι έχει χαράξει το όνομα του παππού του Pedro, ο οποίος αποτέλεσε το κίνητρο του στην αρχή της πορείας του, το γράμμα «Ι», ένα ευλογημένο κρανίο με μελάνι και ένα πρόσωπο ενός ανθρώπου της φυλής.

Ακόμη, έχει σχεδιάσει μια σφυρίχτρα με μελάνι, το γιν και γιαν και δύο χέρια, τα οποία αντιπροσωπεύουν εκείνον και τον γιο του. Ένα αυτοκίνητο vintage, το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, ένα κέλτικο σταυρό και μια φράση στα ισπανικά.

Στο αριστερό του χέρι έχει χαράξει τη φράση «Carpe Diem», που παραπέμπει στο να ζεις το τώρα, και μια μεγάλη λεοπάρδαλη με σχέδια και λουλούδια ενώ στα δάχτυλα έχει σχεδιάσει την ημερομηνία γέννησης του γιου του, 12 Μαϊου 1988.

Aκόμη, τον αριθμό «12», τη λέξη «LA», το πρόσωπο του σκύλου του και έναν όμορφο άγγελο που κρατά λουλούδια στο χέρι, ένα δράκο, την ημερομηνία 01-01-88 και το όνομα του γιου του. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το τρόπαιο του Champions League.

Αβιλα, Ντόι και Πασχαλάκης έχουν κοσμήσει το σώμα τους με διάφορα σχέδια. Ο 24χρονος Ισπανός έχει μια γυναικεία προσωπογραφία και μια τίγρη, ο νεαρός αμυντικός τη γιαγιά του και ένα τριαντάφυλλο και ο Πασχαλάκης φτερά αγγέλου με τον αριθμό 1.

O Πέπε Μπιέλ έχει χαραγμένες τις λέξεις «αγάπη» και «ευλογημένος» στα πόδια του, «ισορροπία» στον αριστερό βραχίονα και φτερά στον άνεμο ενώ ο Ματιέ Βαλμπουενά από το 2013 έχει στο μπράτσο του ένα τατουάζ το οποίο έχει σχέση με τη θρησκεία των Μαορί. O Γάλλος ήρθε σε επαφή με τη φιλοσοφία των Μαορί σε ένα ταξίδι του με την εθνική Γαλλίας. Περίπου το ίδιο έχει και ο Ολιβιέ Ζιρού.

Τα μηνύματα του Γκρέι και ο Μαραντόνα στον Ιτούρμπε

10 ξεχωριστές προσωπικότητες του αφροαμερικανικού κινήματος που έδωσαν τη δική τους μάχη ενάντια στις διακρίσεις και υπερασπίστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα κοσμούν την πλάτη του Άντρέ Γκρέι. Πάνω δεξιά απεικονίζονται οι Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και Μάλκομ Χ ενώ από την άλλη πλευρά, υπάρχει ο Νέλσον Μαντέλα, που πέρασε 27 χρόνια στη φυλακή για τον αγώνα του κατά του απαρτχάιντ και έπειτα, έγινε ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής.

Ο Μοχάμεντ Άλι δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Ο κορυφαίος πυγμάχος όλων των εποχών είχε αρνηθεί να αλλάξει θέση στο λεωφορείο (στην εποχή του υπήρχαν διαφορετικά καθίσματα για τους επιβάτες ανάλογα με το χρώμα τους) και έδωσε το έναυσμα για την κατάργηση των διακρίσεων στις ΗΠΑ. Ο Μπομπ Μάρλεϊ να παίζει μπάλα βρίσκεται στα δεξιά ενώ στο κέντρο έχει ζωγραφίσει μέλη του κινήματος των Μαύρων Πανθήρων και τους Τόμι Σμιθ και Τζον Κάρλος που εμφανίστηκαν ξυπόλητοι και με υψωμένες γροθιές στην απονομή των μεταλλίων για τα 200μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό το 1968. Χαμηλά στη μέση βρίσκεται ο Μάρκους Γκρέι, που είναι ο προπομπός του κινήματος της Black Power και ο Χιούι Νιούτον, ο ιδρυτής των Μαύρων Πανθήρων.

Τα τατουάζ είναι ένας τρόπος έκφρασης για τον Χουάν Ιτούρμπε. Στην καρδιά έχει το πρόσωπο του Χριστού με το ακάνθινο στεφάνι. Στην αριστερή του κνήμη έχει τους γονείς του ξαπλωμένους πάνω σε ένα κρεβάτι γεμάτο με τριαντάφυλλα, στην πλάτη ένα λιοντάρι ενώ και δεν θα μπορούσε να λείπει το πρόσωπο του ινδάλματος του, του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο Λουίς Πάλμα έχει ένα τατουάζ πάνω του και αυτό απεικονίζει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, που είναι η κορυφαία στιγμή της καριέρας του.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.