Ολυμπιακοί Αγώνες: Θα διατεθούν 326.000 εισιτήρια για την παρέλαση χωρών στον Σηκουάνα

Metrosport Team07 Μαρτίου 2024

Το μυστήριο για τον αριθμό παρουσίας του κόσμου που θα παρακολουθήσει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στον Σηκουάνα, λύθηκε. Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, ανακοίνωσε πως συνολικά 326.000 θα διατεθούν για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την παρέλαση των χωρών μέσα σε καράβια, κατά την διάρκεια της Τελετής Έναρξης.

Αν και είχαν ακουστεί νούμερα κοντά στις 600.000, αυτό διαψεύστηκε, αφού υπάρχουν και ζητήματα ασφαλείας. Πρόκειται για ένα μεγάλο και δύσκολο εγχείρημα, αφού για πρώτη φορά θα γίνει τελετή σε ανοιχτό χώρο και όχι σε στάδιο.

Τα αρχικά πλάνα των Γάλλων έκαναν λόγο για… 2 εκατομμύρια εισιτήρια, όμως αυτό το σχέδιο εγκαταλείφθηκε άμεσα λόγω φόβων για την ασφάλεια.

Σε κάθε περίπτωση πάντως πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ θεατών. Πιο συγκεκριμένα, 104.000 εισιτήρια θα δοθούν στο κάτω επίπεδο του Σηκουάνα και 222.000 στο πάνω μέρος του, ενώ 326 άτομα θα συνοδεύουν τις αποστολές.

Συνολικά 180 βάρκες θα παρελάσουν για περίπου 6 χλμ κατά μήκους του Σηκουάνα. Τα 94 από αυτά θα μεταφέρουν αθλητές από όλες τις χώρες του κόσμου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.