«Ναυάγιο» Κικίλια-Ιατρικών συλλόγων: Ολοταχώς προς επίταξη...

Metrosport Team20 Μαρτίου 2021

Χωρίς συμφωνία έληξε η τηλεδιάσκεψη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων όλη της χώρας με κύριο θέμα συζήτησης τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε «επιστράτευση» ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία στην τηλεδιάσκεψη που έγινε το Σάββατο και στην οποία έλαβαν μέρος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και οι πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων της Ελλάδας.

Την περασμένη Τετάρτη (17/3), ο κ. Κικίλιας είχε αναφέρει συγκεκριμένα: «Σε αυτή τη μάχη για τη ζωή αναμένουμε και ζητούμε τη στήριξη από όλους τους γιατρούς», προσθέτοντας ότι «εάν στις επόμενες 48 ώρες δεν έχουν ανταποκριθεί τουλάχιστον 200 γιατροί στο νέο αυτό κάλεσμα θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών που έχουν ειδικότητες οι οποίες είναι αναγκαίες για τη νοσηλεία COVID περιστατικών».

Χθες το απόγευμα έληξε το τελεσίγραφο της 48ωρης διορίας, που είχε δώσει ο Βασίλης Κικίλιας στους ιδιώτες γιατρούς να δηλώσουν συμμετοχή συντασσόμενοι στο πλευρό των συναδέλφων τους στο ΕΣΥ. Παρά την έκκληση Κικίλια μόλις περίπου 60 γιατροί ανταποκρίθηκαν, ενώ ο στόχος του υπουργείου ήταν 200...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.